Zabpehely egy alacsony szénhidráttartalmú étrendben

Ha a zabpehely a reggeli vagy egy egyszerű vacsora, ha nincs semmi a hűtőben, akkor is élvezheti ezt a tápláló teljes kiőrlésű gabonát, ha alacsony szénhidráttartalmú étrendet kezdesz. Az alacsony szénhidrács-tervtől függően azonban el kell halasztani az étkezési zablisztet, amíg el nem érte az étrend későbbi szakaszát. Amikor készen áll a zabpehely visszaszerzésére a rendre, keresse meg a legmagasabb rostszámmal rendelkező márkákat, hogy csökkentse az étkezés teljes szénhidrátterhelését.

Noha kissé eltérnek az ajánlásokban, az alacsony szénhidráttartalmú diéták alapvető elveket követnek: jelentősen csökkentik a szénhidrát mennyiségét, miközben növelik az étrend fehérjét és zsírt. A Nemzeti Tudományos Akadémia a napi 130 gramm szénhidrátot vagy 45-65 százalék kalóriát a gyermekek és a felnőttek számára megfelelő mennyiségű szénhidrátot állította be, így technikailag semmi kisebb lenne, mint az “alacsony szénhidráttartalmú”. Egészség, testmozgás és fogyatékosság szerint a nagyon alacsony szénhidráttartalmú étrend napi 20-50 gramm szénhidrátot tartalmaz, míg az alacsony szénhidráttartalmú táplálkozás naponta 30-130 gramm.

A legismertebb alacsony szénhidráttartalmú diéták, az Atkins és a South Beach közül ketten olyan fázisokon halad keresztül, amelyekben drasztikusan csökkenti a szénhidrátokat, majd fokozatosan hozzáadja vissza, miután elvesztette a súlyát. A klasszikus Atkins diétán – az úgynevezett Atkins 20-at – mindössze 20 gramm szénhidrátot kezdesz naponta, és nem eszik zabpehelyet vagy más egész szemeket a 3. fázisba, ha napi 50-80 gramm szénhideget fogyaszt. Ez több hónapig is eltarthat, mert a súlycsökkenés céljától számított 10 fonton belül kell lennie. Ezzel ellentétben a South Beach diéta során az első 14 napra vágja el a gabonát, majd a 2. fázis alatt hozzáadja az ételeket, mint a zabpehely. Az Atkins 40 kevésbé merev formája az alacsony szénhidráttartalmú diétának, amelyben nincsenek fázisok és Az első naptól bármelyik szénhidrát megeszik – mindaddig, amíg nem haladja meg a 40 grammot naponta. Ha 10 font a célsúlyodtól, akkor napi 10 gramm szénhidrátot adhat hozzá. Folytassa a napi carb bevitelének 10 grammra történő növelését minden héten, amíg el nem éri a súlycsökkentési célt.

Ha úgy döntesz, hogy az alacsony szénhidráttartalmú diéta mellett zabpehelyet eszel, akkor egy szálas fajtájú vagy márkanév választása megőrzi az összes szénhidrát számát. Ez azért van, mert az alacsony szénhidráttartalmú diéták, mint például az Atkins, a szénhidrátok számát a “nettó szénhidrátokra” alapozzák – vagyis az összes gramm szénhidrátot étellel kevesebb gramm rost- és cukoralkoholban.) Az Atkins Carb Counter biztosítja néhány általános Típusú zabpehely, valamint a kiszolgáló méretek. Az egynegyedes csésze száraz, szeletelt zab vagy hengerelt zab beszerez 12 nettó szénhidrátot, míg egy csomag azonnali zabpehely 16 g nettó szénhidrátot ad. Az ízesített zabpehely jóval magasabb a szénhidrogénben, például egy csomó azonnali fahéjas fűszeres zabpehelynek van egy hatalmas, 33 gramm nettó szénhidrátja, a sima zabliszttel pedig nézze meg, amit hozzáad a gabonájához a szénhidrát korlátozásához. Egy fél csésze szeder vagy vörös málna, mindössze 3 gramm nettó szénhidrát, vagy ugyanolyan darab 5 gramm szeletelt szamóca, jobb gyümölcsöt eredményezne, mint egy kis banán, amely 20 gramm. Készítse elő a zabpehelyet vízzel, hogy elkerülje a tehéntejben lévő szénhidrátokat, vagy próbálja ki a sima, nem édesített mandulát, csak 1 gramm nettó szénhidrát csészénként, vagy cukrozatlan szójatej, 2 gramm csészénként.

Kevesebb zabáltabort használhat úgy, hogy reggelire sima joghurtot szeretne, és egyszerűen csak egy kis száraz zablalt permetez a tetejére. A sima görög joghurt 4-6 uncia adagja 5-7 gramm nettó szénhidrátot tartalmaz. Vagy kereskedelmezheti a zabpehelyet egy alacsonyabb szénhidráttartalmú gabonával, mint a quinoa, amely mindössze 9 gramm nettó szénhidrátot tartalmaz egy 1/4-es csészében. A quinoa-t úgy készítheti el, mint a zabpehelyet, a vízzel és a bogyókkal és a növényi tejal. Más teljes kiőrlésű gabonák, amelyek alacsonyabb szénhidrátot tartalmaznak – és amelyek nagyobb adagméreteket tartalmaznak – a hajdina dara és a durva szemek, mindegyik 15 gramm A nettó szénhidrát 1/2 csészénként. További fehérjékhez tálaljuk a forró zsiradékot egy félretett vagy főtt tojással az oldalán, kevesebb, mint fél gramm nettó szénhidrátot.

Alacsony szén-dioxid-diéta alapjai

Alacsony szénhidrát-diéta fázisok és zabpehely

Legjobb zabkása egy alacsony szénhidrát-diétához

A zabpehely cseréje más ételekkel