Természetes jogorvoslat fokhagymával és citrommal a koleszterinszint csökkentésére

A fokhagymát és a citromot az Ön étrendjében egy egyszerű, olcsó módja az egészségének javítására. Lehet, hogy nem veszi észre, de ezek az ételek nem csak az íz-javításokat kedvenc ételének. A fokhagyma és a citrom képes csökkenteni a koleszterinszintet, és számos egyéb egészségügyi előnyhöz juthat a rendszerindításhoz.

Fokhagyma és koleszterin

A Journal of Nutrition egy tanulmányt a Pennsylvani Állami Egyetemen tanulmányoz, amely megállapította, hogy a fokhagymakivonat-kiegészítőknek képesnek kell lenniük az LDL-koleszterin 10 százalékos csökkentésére és a koleszterinszint 7 százalékkal történő csökkentésére a magas koleszterinszintű férfiaknál. Az eredmények szerint a fokhagyma-kiegészítők több típusának képesek lehetnek lassítani a koleszterin szintézisét a szervezetben, beleértve a tabletta formáját és a vízben feloldódott vegyületeket is. A fokhagyma és a koleszterin közötti valódi kapcsolatot azonban egyesek vitatják kutatók. Míg egyes tanulmányok szerint a fokhagyma csökkentheti a koleszterinszintet, a legújabb tanulmányok különböző eredményeket találtak. A Standford Egyetem 2007-es tanulmánya szerint a fokhagyma nem gyakorol jelentős hatást a koleszterinre. Az Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ által hivatkozott tanulmány szerint a résztvevők nemigen változtatták meg koleszterinszintjüket, függetlenül attól, hogy fokhagymát kaptak-e, vagy lenyelték-e a nyers fokhagymát.

Citrom és koleszterin

Az amerikai Dietetikus Szövetség szerint a citonokban található limonén nevű terpenoid vegyület csökkenti az LDL-koleszterinszintet és a teljes koleszterinszintet. Ez viszont segít megelőzni a szívbetegségeket. A citrom egyéb elemei hozzájárulhatnak a csökkent koleszterinszinthez is. A citromban nagy mennyiségben megtalálható C-vitamin antioxidáns hatással rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a koleszterin az artériák falához tapadjon, magyarázza Reader’s Digest. Ezeket az előnyöket citromlével kapcsolták össze.

További előnyök

A fokhagyma és a citrom szintén számos más egészségügyi ellátást kínál. Tanulmányokat végeznek a limonén potenciális rákellenes hatásainak feltárására. A Reader’s Digest szerint a citromhéjak rutinot is tartalmaznak, ami erősítheti a kapillárisok és a vénák falát. A citromlé citromsavat tartalmaz, ami csökkentheti a vesekövek kockázatát. Időközben egyesek fokhagymát használnak a vérnyomásuk szabályozására és az artériák keményedésének megakadályozására. A Medline Plus szerint a nyers fokhagyma egyes rákos megbetegedések, például a vastagbél, a prosztata és a mellrák kockázatának csökkenéséhez kapcsolódik.

szempontok

Bár vannak olyan vizsgálatok, amelyek a fokhagymát és a citromot a csökkent koleszterinhez és egyéb egészségügyi előnyökhöz kapcsolják, ezeket az élelmiszereket nem szabad más gyógyszerek helyett alkalmazni. Forduljon orvoshoz, mielőtt elkezdené az étellel kezelt rendszert egy egészségügyi probléma kezelésére.

Figyelem

A friss fokhagyma fokozhatja a vérzést, így a vérzési rendellenességgel rendelkezőknek nagyon óvatosnak kell lenniük, hogy mennyi ételt fogyasztanak. A fokhagyma-kiegészítők nem javasolt gyermekeknek és terheseknek vagy szoptató nőknek, magyarázza a Medline Plus.