Szaft és ivóvíz újszülöttek székrekedéséhez

Ha a csecsemő több nap alatt nem lépett át belőlük, vagy ha száraz és kemény székletet hagy, valószínűleg székrekedés. Nehéz a székrekedés kezelésére a csecsemőknél, különösen a nagyon fiatal csecsemőknél, mivel sok étel nem fogyaszthat, ami megkönnyíti a kellemetlen állapot enyhítését. A MayoClinic.com beszámol arról, hogy a csecsemő székrekedés akkor fordulhat elő, ha a baba átvált az anyatejről a képletre, vagy amikor elkezdi bevinni a szilárd ételt étrendjébe.

Csecsemő székrekedés

A csecsemők székletének száma változik, és ami normális a kicsi számára, más lehet, mint a másik csecsemő számára szokásos. A székrekedés jellemzője a csecsemő székletének megjelenése, és nem a frekvencia. Ha szoptat a csecsemődet, valószínűleg naponta több mustár színű széklet van, és ha táplálkozik, akkor a széklet vastagabb és sötétebb lesz. Az Ön csecsemője nagyobb valószínűséggel lesz székrekedés, amikor elkezdi a szilárd ételt fogyasztani. Ha ez megtörténik, a csecsemő kevésbé lesz gyakoribb széklet, mint a szokásosnál, nagyobb nehézséget okoz a széklet átadása, a kemény széklet áthaladása, és a hasi fájdalom is tapasztalható.

Prüszöm a szájat a szájon át

A prune gyümölcslevek hatékonyan kezelhetők székrekedéses csecsemők számára, de attól függően, hogy képes-e felajánlani a csecsemőnek az életkorát. Ha még nem hozott be szilárd ételeket, tartsa lenyúló gyümölcslevekkel a gyermekeit, hacsak gyermekorvosát nem adta meg. Ha a csecsemő nem kezdett el szilárd ételt fogyasztani, akkor a bevezetésük miatt rosszabbá teheti a problémát, mivel az új élelmiszerek gyakran hozzájárulnak az állapothoz. Az idősebb csecsemők 2-4 oz-os előnyben részesülhetnek. A prúza juice, MayoClinic.com jelentéseket. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt csecsemővesszőjét eldobná, függetlenül attól, hogy mennyi idős.

Víz a székrekedéshez

Az anyatej vagy a formula mellett kis mennyiségű víz egy másik kezelés a székrekedés számára. Ha a baba csak szoptató vagy ivóvizet alkalmaz, tartsa be, hogy adjon neki további vizet, hacsak a gyermekorvos ezt nem javasolja. A fiatal csecsemõknek nem kell több víz, mint a tejükben vagy képletükben. Az idősebb csecsemők a tünetek csökkenését tapasztalhatják 2 és 4 oz között. A víz, a MayoClinic.com megjegyzi.

A csecsemő székrekedés megelőzése

Ha a közelmúltban átváltott az anyatejről a képletre, vagy megváltoztatta a formula márkákat, akkor lehet az oka annak, hogy csecsemője székrekedett. A AskDr.Sears.com azt javasolja, hogy kísérletezzen különböző képletekkel annak meghatározására, hogy melyik a legjobb a csecsemő számára. A szilárd ételek bevezetése székrekedéshez is vezethet. Ha ez a kisgyermek esetében van, fontolja meg, hogy a szilárd élelmiszereket néhány hétig vagy hónapig elhalasztja, amíg az emésztőrendszer meg nem ér. A kisgyermek kisebb mennyiségű anyatej vagy képlet gyakrabban táplálkozik.