Sushi rizzsel ecettel és gasztritiszral

A gyomorhurut számos olyan állapotra utal, amelyek a gyomor bélésének gyulladását okozzák. Míg egyes esetekben a gastritis jelezheti a súlyosabb körülményeket – például a gyomorrákot – mások enyhébb fájdalom vagy gyomorfekélyt okozhatnak. Mivel a rizs ecet magas savasságot tartalmaz, a gyulladásos tünetei súlyosbodhatnak. A legjobb eredmény elérése érdekében ragaszkodjunk a friss, nyers sushi szójaszószal vagy más ecetpótlóval keverve.

Meghatározás

A gasztritist általában két alapvető típus egyikének diagnosztizálják: krónikus és akut. A krónikus fajtától eltérően az akut gastritis hirtelen és kevéssé figyelmeztet. A gyomorfekélyek és a rákos megbetegedések mellett a gastritist számos tényező okozhatja, beleértve a sérülést, a bakteriális fertőzést, a stresszt, a reflux betegséget, a parazita fertőzések, a Crohn-betegség, a HIV és a túlzott alkohol vagy a fájdalomcsillapító fogyasztása. Míg a gasztritisz kifejezést használhatjuk egy bizonyos feltételek csoportjának leírására, minden egyes feltételnek van egy közös dologja: a gyomor bélésének gyulladása.

Sushi és gastritis

Mivel a legtöbb gasztritisz-betegnek ajánlatos kisebb adagokat fogyasztani étkezés közben, a sushi úgy tűnik, mint egy ideális étkezési lehetőség. A nagy adag ételektől eltérően a kisebb ételek, például a sushi, kevesebb gyomorsavat igényelnek ahhoz, hogy teljesen emészthetők legyenek. Sajnos néhány sushi tekercs sokkal problémásabb, mint mások. Például a fűszereket, például a wasabit vagy a fűszeres majonézeket használó tekercsek súlyosbíthatják a gyulladás tüneteit, míg a sült vagy tempura tekercsek gyomor vagy emésztési zavarok kialakulásához vezethetnek. A hozzáadott fűszerek, például a chilis szósz, szintén irritálhatják a gyomor bélését. Annak érdekében, hogy korlátozzák a negatív hatásait a sushi étel, válasszon egy tekercs, amely tartalmazza a friss tengeri és zöldségfélék nélkül fűszeres fűszerek.

Rizsecet

Az Ecet Institute honlapján az Egyesült Államokban értékesített összes ecettermékre az FDA köteles 4% vagy annál magasabb savasságot. Ez azt jelenti, hogy a sushi fűszerezéshez használt rizs ecet legtöbb típusának viszonylag magas az ecetsav az egyéb fűszerezéshez képest. Míg a fehér desztillált ecet 4-7% -os savtartalmú, a bor, a rizs és az almabor ecetsavának 5% -a vagy annál nagyobb a savtartalma. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb ecet termék nem tartozik a gasztritisz tüneteit kezelni kívánó betegek számára.

Biztonsági aggodalmak

Általánosságban a legjobb, ha elkerüljük az ételt, amely a gyomrát túlzott gyomorsavat eredményezi. A Drugs.com szerint ez magában foglalja a paprika, chilies, koffein, teák, kóla, paradicsom, borsmenta, citrus, hagyma, fokhagyma, fahéj és szegfűszeg. A magas ecetsavtartalmának köszönhetően el kell kerülni az ecetet a szójaszósz vagy egyéb olyan ízesítőszerek javára, amelyek kevésbé befolyásolják a gyomorhurutát. Ha még nem tette meg, beszéljen orvosával az Ön állapotáról, hogy megpróbálja meghatározni a gyomorhurut pontos okait.