Spiro a hajhullásért

A hímnemű kopaszság, más néven androgén alopecia kezelésére irányuló kutatás során a férfiak általában ismerik a hagyományos FDA által jóváhagyott kezeléseket: a Propecia és a minoxidil. A helyi spironolakton vagy a spiro általában kevésbé ismerős a hajhullás kezelésére. Az általános homály ellenére a spiro nagyon hatékony hajhullás kezelés lehet, és talán hatékonyabb, mint az ismert kezelések.

Történelem

A spironolakton nem új gyógyszer, és valójában több mint 30 éve használják a férfiak és a nők számára a magas vérnyomásnak szájon át fogyasztott vizelethajtó formájában, a Minoxidil.com szerint. A site megjegyzi, hogy a szájon át adott spironolaktonnak van egy erős antagonista hatása, amely csökkentheti a férfi nemi hormonokat, a tesztoszteront és a dihidrotesztoszteront. A hatás annyira hatásos, hogy a szájon áteső spiro ritkán adható a hímek számára olyan “feminizáló tulajdonságaik miatt, amelyek fájdalmas gynecomastia-t tartalmazhatnak”, vagy pedig magas ösztrogénszintű mellszövet képződhetnek.

Jelentőség

A spironolakton szájon át történő bevétele nem ideális a hímek számára, mert a feminizáló szisztémás hatások miatt a spironolakton kimondott antiandrogén hatásai ideális kezelést nyújtanak a férfiak kopaszodásának. Hím-mintás hajhullást okoz a DHT támadó sérülékeny szőrtüszők. Ha a DHT-t gátolják vagy blokkolják, a Minoxidil.com szerint “a tüszők már nem torzulnak, és újra érik a normális méretüket.”

Funkció

A helyileg alkalmazott spironolakton azonban nem gyakorolja a természetes hormonszintekre gyakorolt ​​szisztematikus hatást. A topikális spironolakton egyszerűen gátolja a DHT-t, ahol helyileg alkalmazzák, egy olasz tanulmány szerint, amely a “Panminerva Medica” folyóirat 1990-es számában jelent meg. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy “a helyi alkalmazás szempontjából a spironolakton nagyon hatásosnak tűnik szisztémás hatások hiányában.” Ha a spironolaktont topikálisan alkalmazzák, akkor gátolhatja a DHT-t helyileg, ezáltal megakadályozva a hajhullást azon a területen, amelyet Az általános hormonszintet befolyásolja.

Előnyök

A helyi spironolakton, mint a Propecia, csökkenti a DHT-szintet és ezáltal megakadályozza a hajhullást. A Propecia-tól eltérően azonban a topikális spironolaktonnak nincs olyan szisztematikus hatása, amely általános hormonális egyensúlyhiányt okozhat, ami szexuális mellékhatásokhoz vezethet. A Merck, a Propecia gyártója a Propecia honlapján állítja, hogy a szexuális mellékhatások csak a férfiak 3 és 2 százaléka között fordulnak elő. Úgy tűnik, hogy rengeteg olyan jelentésről van szó, amelyek a relatív százalékarány alábecsülését feltételezik. Ezek a potenciális mellékhatások elkerülhetők a topikális spironolaktonnal. A Spiro-formulák általában szagtalanok és helyileg alkalmazhatók könnyedén.

Szakértői Insight

Dr. Richard Lee, a hajfelújító orvos és a szakértő azt javasolja a Minoxidil.com-nak, hogy a minoxidil és a topikális spironolakton kombinációja lehet a legjobb védelem a hajhullás ellen. Azt javasolja, hogy először alkalmazzuk a minoxidilt a vékonyodó haj területére, majd alkalmazzuk a spironolaktont. A minoxidil és a spironolakton kombináció tekintetében Dr. Lee megállapítja, hogy “míg a gyógyszeres kezelés önmagában különösen nem hatékony a betegek többségénél, a kombináció sikere kísérletileg bizonyított”. Dr. Lee azt állítja, hogy pácienseinek 75-80% -os sikerteljesítménye van a minoxidil és a spironolakton kombinációval.