Sovány tejpor táplálkozási információk

Az emberek több mint 10 000 éve fogyasztottak tejet, de a tudósok csak az 1800-as évek közepéig tudták meg, hogyan lehet eltávolítani a vizet a tejből, és így porított tejet hoznak létre. A sovány tejpor, amely zsírt és vizet eltávolít, szinte minden szupermarketben kapható, és egészséges egészséges életmód mellett.

Gyártás

A por alakú sovány tej nagy létesítményekben készül, mondta Mark Silvas, a Humboldt Creamery nevű országos értékesítési és marketing menedzsere, aki száraz tejtermelője volt, aki megosztotta tudását az USA sürgősségi ellátásával. Először is, a zsírt eltávolítják a tejből a lehúzással. Ezután a tejet felmelegítjük, amíg a víztartalom körülbelül 1/3-a el nem párolog. A tejet nagynyomású fúvókán vagy porlasztási rendszeren keresztül szárítjuk, amely apró cseppekre törli a tejet, és ezután legalább három talpon esik, kiszáradva, ahogy esik.

Adag

A kiszolgáló mérete a porított tej használatának módjától függ. A szokásos adag 1/3 csésze, amely egy csésze tejjel keverve 1 csésze folyékony felesleges tejet, az USDA Food and Nutrition Database szerint. Ha azonban egy másik összetevő helyettesítőjeként száraz tejet használ, az összeg változhat. Például 1-1 / 8 csésze porított nem zsíros száraz tej, amelyet ½ csésze vízzel és 1 evőkanál keverve keverünk össze. Az ecet helyettesíthető a tejföl, a Colorado State University Extension szerint.

Tápanyagok

Egyharmada csésze tejporra 80 kalória, 0,2 g teljes zsír, 0,1 g telített zsír, 4 mg koleszterin, 123 mg nátrium, 11,7 g cukor, rost és 7,9 g fehérje. Ez kevesebb, mint a zsír napi értékének 1 százaléka, a telített zsír napi értékének pontosan 1 százaléka, a szénhidrátok napi értékének 4 százaléka és a nátrium napi értékének 5 százaléka.

Vitaminok és ásványi anyagok

Egyharmad csésze porított sovány tej 276,2 mg kalciumot tartalmaz, amely jól ismert a csontok egészségében betöltött szerepéről. Ugyanez az összeg 382,6 mg káliumot tartalmaz, ami segít a vérnyomás megtartásában a Centers for Disease Control szerint. Egyes márkák is erősítik az A-vitamint és a D-vitamint.

Előnyök

A porított tej kevesebb, mint 1 százalékkal, 2 százalékkal vagy teljes tejet tartalmaz, ami segít a zsírbevitel szabályozásában. Kevesebb, mint a folyékony tej, Mary Webber, a “The Frugal Family’s Kitchen Book” szerzője szerint. Továbbá a porított tej polcstabil, így nem kell aggódnia, hogy rosszul fog menni.

Lehet, hogy nem szereted a feloldott porított tej ízét az ivásra vagy a gabonafélékre, különösen ha magasabb zsírtartalmú tejeket használsz. Kezelje az íz okozta problémát por alakú soványtej használatával olyan receptekben, amelyek elrejtik az ízeket, például a forró kakaót, vagy főzés vagy sütés közben. Ha sütéshez használja, vegye figyelembe, hogy a tej az FDA nyolc leggyakoribb allergén listáján szerepel. Ha olyan kenyeret, süteményt vagy süteményt készítesz, amelyet meg kíván osztani másokkal, kérdezze meg a tejelő allergiákat.

szempontok