Sír a normális változás után?

Ha a baba elkezdi a szokásos viselkedését a megszokottnál, miután megváltoztatta a képletét, természetes, hogy a képletet az oknak tekintik. Az anyatej-helyettesítő tápszerek, miközben tápértékükben hasonlóak, jelentősen különböznek az összetételben. Lehetséges, hogy a baba elviselhet egy márkát, és nem egy másikat, különösen akkor, ha átvált a képlet típusokra. A tehéntej vagy a szójababon alapuló formulák, a könnyebben megemésztett hidrolizált formulák, az alacsony születési súlyú csecsemők és a laktózmentes formulák speciális összetételei egymás mellett helyezkednek el a szupermarket polcain, és felcserélhetőnek tűnhetnek, de a gyermek nem Tűrni mindet.

Az ok megállapítása

Ha megváltoztatta a formulát, mert a baba hirtelen elkezdett rángatózni és sírni, és a baba körülbelül 3 hetes, a képlet nem lehet a bűnös. Azok a csecsemők, akik kegyetlenül kezelik ezt a korszakot, a kórisó gyakran romlik az elkövetkező hetekben, 6-8 héten át csúcsossá válik, és 3-4 hónap múlva eltűnik, függetlenül a képlet típusától. Ha a baba 4 hónapnál idősebb, vagy emelkedett a gyomor-bélrendszeri tünetek, mint például a köhögés, hányás, gáz, puffadás vagy hasmenés, akkor valószínűbb, hogy a képlet hibás lehet.

Különböző típusú típusok

Ha a tehéntej-formulától a szójáig változott, mert a baba nem tolerálta a tehéntej alapú formulát, a szója formula nem oldja meg a problémát. Azok a csecsemők 20 és 50 százaléka között, akiknél a tehéntej alapú tápszerekkel baj van, szintén problémákat okoznak a szójaalapú készítményekkel kapcsolatban, az Australasian Society of Clinical Immunology and Allergy szerint. A tehéntej allergiával rendelkező csecsemők körülbelül 10 százaléka aminosav alapú formulát igényel. A laktózmentes formulák ritkán szükségesek csecsemőknél, mivel a tejcukor-intolerancia, amely nem képes a tejcukor laktóz emésztésére, rendszerint csak a 2. vagy 3. életév után alakul ki, a PubMed Health magyarázza.

Márkakülönbségek

Ha már csak a márkákat választotta, és nem a képlettípusokat, a különbség még mindig felboríthatja a baba emésztőrendszerét. A képletgyártók mindegyike enyhén más összetevőket használ, hogy formuláik “egyediek” legyenek, és adjanak nekik egy értékesítési pontot, amely kiemelkedik a tömegből. A gyártók megváltoztathatják a zsírok, fehérjék és szénhidrátok típusát és százalékos arányát, amellyel képletüket használják. Néhányan például nagyobb mennyiségű tejsavót, könnyebben emésztett fehérjét használnak a kazeinhez, ami keményebb, kevésbé emészthető túró formában van a gyomorban.

szempontok

Az egyetlen módja annak, hogy megtudja, hogy a képlet változása okozza-e a megnövekedett sírás, az, hogy vissza kell térni az eredeti képlethez. Ha az eredeti képlet problémákat okozott, akkor próbáljon ki egy új márkát vagy típust, ha orvosa egyetért. Ne változtasd meg a képlettípusokat anélkül, hogy beszélned kellene a baba orvossal, mivel egyes képletek nem alkalmasak minden csecsemő számára. Például a koraszülötteknél több emészthető zsírra és magasabb kalória-egyónál magasabb szintre van szükség. A hipoallergén formulák körülbelül háromszor annyit költhetnek, mint a tehéntej-formulák, a regisztrált dietetikus Gloria Tsang jelentések, és nincs értelme kifizetni az extra képletet, amelyet a baba nem igényel.