Rossz szemüveg tünetei

Látása kissé elmosódott, mióta elkezdte viselni az új vényköteles szemüveget vagy fejfájást okozott? Ezek a tünetek olyan új receptlencsékből származhatnak, amelyek nem megfelelőek. Különösen a rossz erejű lencsék homályos látást, fejfájást, szédülést vagy egyensúlyhiányt okozhatnak. Ezek a tünetek nem feltétlenül felelnek meg a helytelen vényköteles szemüveg viselésére, ezért az orvosokkal együtt dolgozzon a tünetek okainak meghatározásához.

Homályos látás

Ha a lencsék még néhány fokkal le vannak kapcsolva, elmosódott látást okozhat. Az elmosódott látás azonban akkor is előfordulhat, amikor egy új, megfelelő erősségű vényköteles lencsét állít be. A 2003-ban közzétett “Optical Training Manual” szerzői szerint az új receptre való átállás során az elmosódottság legfeljebb két hétig tarthat, és ha az elmosódottság 2 héten túl is folytatódik, akkor jó eséllyel vagy rossz recept Vagy talán a lencsék nem felelnek meg az előírtnak. Ha azonban kételye merül fel a vénykötelezettséggel kapcsolatban, kérjük, forduljon a szemészhez a megfelelő kiigazítási időszakra vonatkozóan.

fejfájás

A helytelen recept viselése hosszabb időn keresztül szemproblémát okozhat, ami fájdalmat okoz a szem körül és a mögött. Az emberek gyakran a fájdalmat fejfájásként írják le, mivel hasonlít a frontális fejfájás tompa, fájó fájdalma. Az Amerikai Fejfájás Társaság szerint a nap bizonyos részeiben nem viselheti szemüvegét, és megnézheti, hogy a fejfájás gyakorisága vagy súlyossága érintett-e. Ha a fejfájás több problémát jelent a szemüveg viselése közben, akkor hiba lehet a receptben. A fejfájás és az elmosódott látás számos súlyos betegséget is jelenthet, és ezeket a tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Szédülés

A Vertigo a szédülés és a kiegyensúlyozottság, amikor ül vagy áll. A Massachusetts Eye és a Ear szerint a szédülés sokféle okból eredhet, a homályos látástól a belső fül problémákig. A vényköteles lencse hibájához társuló vertigo összefüggésben lehet a mélységérzet megváltozásával az olvasóüvegekről vagy a bifokális lencsékről. Ha már van egyfajta vertigo, a rossz szemüvegek súlyosbíthatják a problémát. Bár a fejfájás, az elmosódott látás és a szédülés a helytelen receptet kísérheti, ezek a tünetek súlyos betegségeket is jelezhetnek, és haladéktalanul meg kell vizsgálni őket.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A homályos látás, a fejfájás és a szédülés hirtelen megjelenése számos különböző egészségügyi problémát jelezhet, amelyek közül néhány komoly vagy életveszélyes. Bár egy új szemüveg utalhat a probléma forrására, fontos, hogy orvosának részletesen megismertesse egészségét és krónikus állapotát, hogy ezeknek a tüneteknek más súlyos okait megfontolhassák és kizárhassák.