Rázza a cukorbetegeket

Ha cukorbetegségben szenved, fontos olyan kiegyensúlyozott étrendeket tervezni, amelyek szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat tartalmaznak, valamint különböző ételek választását. A rázások egy jó lehetőség, amely befér a diabéteszes étrendbe, és megfelel az Ön ízlésének. Rázzuk fel az egész gyümölcsöt, az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket és a szív-egészséges telítetlen zsírokat, hogy egészséges étkezési csere vagy snack élvezhessük.

Egészséges összetevők kiválasztása

A rostot és a telítetlen növényi zsírokat tartalmazó ételek hozzáadásával töltőanyagot és egészséges rázkódást okozhat. A zsír nagyon keveset ad a vércukorszintnek, és az egészséges telítetlen zsírok és rostok késleltethetik a vércukorszint emelkedését, és egy kiegyensúlyozott rázkódást eredményeznek egy jó vegyes étkezéssel a cukorbetegek számára. A Joslin Diabetes Center az Ön étrendjében többszörösen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokat fogyaszt, de figyelje a részecskeméreteket, így nem járulnak hozzá a súlygyarapodáshoz. Használjunk 1 evőkanál adag mogyoróvajat, például 95 kalóriát, 8 gramm zsírt és 2 gramm szénhidrátot. Miután a rázza keveredik, öntsön kb. 8 uncia egy snack és akár 16 uncia, ha használja azt étkezés helyett.

A Protein in Shakes

Adjunk hozzá fehérjetartalmú porokat, mint például a tejsavóproteint vagy a szójafehérjét, hogy rázzuk fel a jóllakottságot, vagy jó ételt. A mogyoróvaj vagy más mogyoró gombák nagyszerűen alacsony szénhidrátot tartalmaznak, és jó szív-egészséges zsírok. Használja a tejtermékeket a nedvességhez rázatás közben, például alacsony zsírtartalmú, alacsony cukor joghurtot vagy alacsony zsírtartalmú tejet. Válasszon egyszerű vagy vanília joghurtot a hozzáadott cukor korlátozásához. A sokféle diabetikus, barátságos görög joghurt, amely nagyobb mennyiségű fehérjét tartalmazhat. Keresse meg a “nincs hozzáadott cukor”, “szénhidrogén szabályozás” vagy “könnyű” szavakat a kedvenc joghurt címkéjén.

Gyümölcs a rázkódásban

Válasszon az egész gyümölcsöt a gyümölcslé helyett a rázásból, hogy szálat és ömlesztett anyagot adjon hozzá. Vigyázzon a gyümölcsök mennyiségére és mennyiségére, mivel a természetes cukor a gyümölcsben hozzájárulhat a vércukorszint növekedéséhez. Az egyik közepes banán 27 gramm szénhidrátot ad, és keverékéhez vastagabb textúrát ad a rázkódásnak. A fagyasztott gyümölcsök használata a jég helyett növeli a fagyasztott kezelés vagy étkezés tápanyag-sűrűségét. Egy csésze fagyasztott földieper 13 g szénhidrátot és 3 gramm étkezési rostot tartalmaz. Próbálja meg a fagyasztott bogyókat, mint például a szamóca, az áfonya vagy a málna, amelyek magas antioxidánsok és rostok. Keverjük össze 8 uncia cukormentes joghurtot 1 csésze fagyasztott földieperrel és egy közepes banánnal, és a rázódás 45 és 60 gramm szénhidrátot tartalmaz, amit az American Diabetes Association javasolja étkezés céljából.

Egyéb kiegészítések

A borotvált kókusz megváltoztathatja a rázódás ízét, miközben nem ad túl sok szénhidrátot. Egy uncia szárított cukrozatlan kókusz 7 gramm szénhidrátot tartalmaz. A lenmag vagy a chia magvak kiváló forrása az egészséges telítetlen zsíroknak és rostoknak. Add hozzá a talajmagot a rázkódáshoz, hogy segítsen elérni az ajánlott napi szálas bevitel célokat. Az American Heart Association minden nap 25 gramm rostot ajánl. Egy evőkanál földi lenmag tartalmaz 2 gramm telítetlen zsírt, 2 gramm rostot és 37 kalóriát.