Pörkölt piros paprika az egészségre

A ragyogó színük, édes ízük és bársonyos textúrájuk mellett a pirított piros paprika alacsony kalóriatartalmú adalékot tartalmaz az ételhez, amely tele van étrendi előnyökkel. Könnyen hozzáadható bármilyen ételhez, például tésztákhoz, levesekhez és salátákhoz, a pörkölt piros paprikát otthon készíthetjük, vagy előre vásárolható a boltban. Csomagolnak egy hatalmas íz és táplálkozási rágcsálnivalót, ezáltal kényelmesebbé teszik őket a hűtőszekrényhez.

Táplálkozási tartalom

A fél csésze konzerv, pörkölt piros paprika adagonként csak 25 kalóriát tartalmaz. Ugyanazon méretű adag nem tartalmaz zsírt vagy koleszterint, és adagonként 1 gramm étkezési rostot és 1 gramm fehérjét tartalmaz. Míg a fél csésze adag 140 mg nátriumot tartalmaz, az A-vitamin napi ajánlott bevitelének 35 százalékát, a C-vitamin napi ajánlott bevitelének 80 százaléka és a napi kalcium ajánlott bevitelének 15 százaléka. Ha úgy dönt, hogy saját pörkölt paprikát készít otthon, akkor jelentősen csökkentheti a nátrium mennyiségét, ha nem ad hozzá sót.

Antioxidáns előnyök

Az A és C vitaminok magas koncentrációja miatt a pirított piros paprika gazdag antioxidánsforrás. Az antioxidánsok segítenek megakadályozni a szabad gyökök – káros vegyületek által termelt természetes folyamatok és a környezet által okozott károsodásokat – a sejtekhez. Amint azt élénkpiros színük mutatják, a piros paprika gazdag a pigment béta-karotinban, amelyet a teste átalakít a retinolhoz, ami az A-vitamin egy formája az emésztési folyamat során. Az A-vitamin szükséges a szem egészségéért és az egészséges bőr, membránok és lágyszövetek fenntartásához. A C-vitamin támogatja az immunrendszert, és mind az A, mind a C vitamin segít a szervezet javításában, miután megsérült.

Pörkölt piros paprikával

Alacsony zsírtartalmú, alacsony koleszterinszintű, magas ízű ételek, beleértve a sült pirospaprikát a rendszeres étrendben, segítenek enni egészségesebb ételt. A rendkívül alacsony kalóriatartalmú ízek nélkül kevésbé kell hozzá extra zsírt vagy sót hozzáadni egy ízletes ételhez. Vegye figyelembe a pirított piros paprika hozzáadását egy szendvicshez vagy salátához majonéz vagy nagy zsírtartalmú, krémes öltözködés helyett. A mediterrán konyha hagyományos összetevőjeként inspirálhatunk egy mediterrán étrend elfogadására is, amely hangsúlyozza a gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek és tenger gyümölcseinek fogyasztását, valamint a vaj helyett az olívaolajat.

Egészséges főzési módszerek

Ha előkészített pörkölt piros paprikát vásárol, keressen olyan fajtát, amely minimális adalékanyagokkal rendelkezik. Bizonyos esetekben nátriumot adnak hozzá a konzervek ételének színének és ízének megőrzéséhez. Ha kétségei vannak, készítsd el a saját egészséges pörkölt piros paprikáit úgy, hogy a negyedes és a vetett piros paprikát felfelé helyezzük egy broiler alatti sütőlapra. A paprikát enyhén kefével olívaolajjal lehűtheted, majd levesszük a paprikát, miután a bőr megrepedt. Helyezze a paprikát egy műanyag edénybe, amíg elegendőek ahhoz, hogy kezelni lehessen, és a bőr azonnal lecsúszik. A pirított piros paprika azonnal elfogyasztható, vagy a hűtőben vagy a fagyasztóban tartható későbbi felhasználásra.