Partmenti halászati ​​tippek az oahu-on

A hawaiiak számára a halaknak lélegezniük kell. Röviddel Cook kapitány megérkezése előtt a hawaiiak ezt a fontos táplálékforrást betakarították kenukkal, szörfdeszkákkal, hálókkal, lándzsákkal és vonalakkal. A hawaii parti halászati ​​módszerek különösen hatékonyak voltak. Ez a tudás, mely a nemzedékeken áthalad, befolyásolja a modern és napos Oahu-i halászat halászatát.

Ősi havai parthalászat

A horgászat egy hagyományos hukilau vagy partszakasz része volt. A tengerparti sekély tengerbe sodródott hálókat nagy ünnepséggel és daldal ültették vissza – általában elég halakkal, hogy éhes tömegeket etessenek. Az ókori hawaiiak használták az olona szálakat, amelyek erősek voltak, tartósak és nem zuhantak a vízben. A szálak festése megkönnyítette, hogy könnyebben láthassák őket, amikor a szörfözésre kerülnek. Az olona rostok kiváló halászhálókat is készítettek. A horgászok héjból, elefántcsontból, csontból vagy faragott fából készült horgokkal egyesítették őket. A csali kis hal, polip, tintahal, vagy akár tintahal tintafestékkel teli növény. A hawaiiak szintén használtak lándzsákat a part menti halászathoz. A sziklás felszín mentén a halász látta a halat a sekély vízben, célozni és dobni.

Modern Oahu Shore-Fishing módszerek

A tengerpartról az óceánba vonuló vonal elcsúszása továbbra is ugyanaz, de a mai halász több választási lehetőséget kínál a berendezés részlegében. Egy alapvető bambusz pole egy vonal csatolt jól működik néhány. Mások magas színvonalú rúdot és tekercset akarnak az összes harang és síp mellett. Horgászhelye meghatározhatja a használni kívánt kezelési módot. Ha egy sziklás alján elhelyezkedő helyszínen halászik, a vonalvezetés általában nem a legjobb megoldás. A horgot és csalit elkaphatják a sziklákon, időt, szórakozást és pénzt költenek. A helyi halászok gyakran használják a szörfdeszkákat, a kajakokat vagy a kenukokat, hogy a kedvenc helyre lapoljanak, és a “vízbe” dugják.

Ulua után

A ulua fogása, más néven az óriás trevally, az ünneplés oka. A nyereményminták súlya legalább 100 font. A csalihal egyedül súlya két és három font között van – bármi kisebb és a legtöbb uluas nem érdekli. A csúszó csali használatával ismert módszerrel a vonalnak van egy dugó a végén, és egy 10 ounce-os vagy annál nagyobb süllyedést hordoz. Ezeknek a különleges süllyesztőknek van egy horogja, amely a sziklás aljzathoz szükséges. A vonalat leadják, majd az egyes horogvezetőket betakarítják, és lecsúsznak a vonalon. Többszörös csalik növelik az esélyeit a ulua fogására. Amikor a halat felakasztják, egy kötélhez csatolt speciális kalapot a halak alá halasztanak. A kötélen húzva a halakat felhúzza a felületre. Néha a sárga-tonhalat és a mahi-mahi-t szintén a partról fogják el. Diehard ulua halászok általában a nagyok után járnak éjszaka.

Oahu Shoreline halászati ​​helyszínek

A helyi halászok dönthetnek úgy, hogy hagyják el a legjobb helyeken a halakat Oahuban. Beszélj egy beszélgetést egy helyi kocsmában vagy a szálloda recepcióján, és lehet, hogy két percet is kapsz. Ha nem, kövesse azt az elvet, hogy kevesebb ember általában több halat jelent. A Waikiki Beach nem jó ötlet. Az Ewa strand és a szomszédos Oneula Beach Park, a Honolulu nemzetközi repülőtértől és a Hickam AFB-tól nyugatra, a helyi halászati ​​helyek a ulua és egyéb vad halak számára. A családbarát kikötők a Sand Harbor, a Wailua Bay és a Pearl Harbor számára további előnyökkel járnak, hogy a hajóig anélkül,

Oahu halászati ​​előírások

A sósvízi halászat, akár hajóból, akár partról, nem igényel engedélyt Hawaii államban. A többi vadon élő állatok és a halászati ​​előírások nem érvényesek. Például a védett fajok védik a manta-sugarat és a zöld tengeri teknőt, amelyet nem lehet halászni, zaklatni vagy akár megközelíteni. A cápauszonyi betakarítás nem megengedett. Monk tömítések, amelyek néha úgy döntnek, hogy szundítanak a helyi strandokon, szintén határok nélkül. Adj nekik egy széles kikötőt – harapnak. Oahu partjainak nagy része a strand és a nyilvános park hozzáférési útjain keresztül érhető el. Ha olyan horgászhelyre csábítanak, amely magántulajdonban van, csak kérje a tulajdonos engedélyét, és különös figyelmet fordítson erre a helyiségre, még nagyobb tisztelettel.