Ötletek a jégtörők számára egy tizenéves visszavonulásra

A jégtörők interaktív játékok és tevékenységek, amelyek arra kényszerülnek, hogy egy csomó tinédzser összecsapásából vagy összejöveteléből összetörjenek a kínos helyzetből. Segítenek a tizenéveseknek megtanulni egymás nevét és megismerni egymást. A jégtörők segítik a tizenéveseket abban, hogy megtalálják a közösségeket, és megkönnyítsék az új csoportok találkozásának feszültségét és szorongását. Hozd el a tinédzsereket, mozogjatok és nevetgetek, miközben a jeget szórakozással és játékokkal törték meg.

Születésnapi sor

Ez a tevékenység kihívja a tizenéveseket, mert nem tudnak beszélni, ha elkezdődik. Győződjön meg arról, hogy elegendő hely áll rendelkezésre az összes tinédzser számára. Tájékoztassa a csoportot, hogy a születésnapi hónap és a nap egyeztetése nélkül beszéljen vagy írjon le. Emlékeztetnie kell őket arra, hogy csendben maradjanak. Használhatnak charades-t, kézi jeleket vagy bármilyen más kommunikációs eszközt. Ne mondja el nekik, hogyan kell elvégezni a feladatot, mert a kötés egy része abból ered, hogy kitalálják.

Keresse meg a fikciót

Nem kell sok előkészületet tenni az idő előtt erre a tevékenységre. Kérd meg a tizenéveseket, hogy érkezzenek négy vagy öt csoportba. Minden ember egy darab papírdarabot kap, amely elég nagy ahhoz, hogy két hihetetlen tényt és egy hihető igazságot írjon le anélkül, hogy bárki láthatta volna válaszát. Amikor minden résztvevő válaszol, az egyes csoportokban egy személy a három kijelentést elolvassa a csoporthoz. A csoport gyorsan megbeszéli és eldönti, melyik “tény” a fikció. Ha a csoport megtalálja a fikciót, a szerző üdvözli a csoportot. Ha a szerző bolondja a csoportot, akkor a csoport üdvözli a szerzőt. A tevékenység addig folytatódik, amíg mindenkinek nincs megfordulása, hogy meggondolja a csoportot.

Ez az én orram

A zavartság és a nevetés, ahogy egymás nevét megtanulják. Leginkább akkor működik, ha a tizenévesek tizenöt-tízes körökben ülnek vagy állnak. A gyerekek általában unatkozni várnak, ha 10-nél nagyobb csoportokban vannak. A csoportvezető a következőket mondja: “A nevem (név ), És ez az orrom “, és egy másik testrészre mutat. A jobb ember megismétli: “Ez (korábbi név), és ez az orrom”, és ugyanarra a testrészre mutat, mint az előző személy. Aztán hozzáteszi: “A nevem (név), és ez az én vagyok (más testrészeket nevez, miközben még egy másik részt mutat”). Ez folytatódik a körön, amely felhalmozza a neveket és a testrészeket, amíg a kör végén lévő személy Meg kell neveznie az összes embert és testrészét a saját nevével együtt.

Az emberek Scavenger Hunt

Ehhez a tevékenységhez három oszlopot kell készíteni. Az első oszlopban adjon meg egy listát a tini számára, hogy megnevezzen különböző kedvenc dolgokat, például filmeket, dalokat, előadóművészeket, színt és élelmet. A középső oszlopban az “én” oszlop szól, hogy mindegyik kedvencnek válaszoljon. Az utolsó oszlop az új barátok írásos válaszaira vonatkozik. Adja meg a tizenéveseknek egy meghatározott időtartamot – használjon időzítőt -, hogy válaszoljon az “ön” oszlopban feltett kérdésekre. Miután mindenki megkapta a válaszokat, állítsa be újra az időzítőt, és utasítsa a résztvevőket, hogy keverjenek össze a szobában, és keressenek másokat, akik ugyanazokat a válaszokat kapják. Ha találnak valakit, akinek ugyanaz a kedvence van, akkor az a harmadik oszlopba helyezi a nevét. Az idő végén nyereményt adhat annak a személynek, aki megtalálta a legtöbb mérkőzést. A tizenévesek most már egy listát találnak az új barátokról, akik megosszák érdeklődésüket.