Összetevők a gluténmentes általános malom gabonafélékben

A General Mills széles körű reggeli ételeket állít elő, beleértve a gabonaféléket, amelyek gluténmentesek. A vállalat gluténtartalmú kukoricát és rizs Chex gabonát készít, amely szerepelhet a lisztérzékeny vagy glutén érzékenységű diétákban. A glutén az egyes gabonafélékben megtalálható fehérjékre vonatkozik, beleértve a búzát, malátát, árpát, tönkölyöt és rozsot, a lisztérzékenység pedig negatív hatással van az azt tartalmazó élelmiszerekre.

A lisztérzékenység olyan autoimmun rendellenesség, amely nem teszi lehetővé a búza vagy a glutén alapú élelmiszerek megfelelő emésztését. Egyesek, akiknek úgy tűnik, hogy nem rendelkeznek lisztérzékenységgel, szintén nem tudják elviselni a glutént. Az első tünetek lehetnek hányás, súlycsökkenés, valamint hasmenés és székrekedés. A cöliákos betegeknek el kell kerülniük a glutén alapú élelmiszereket, például a kenyeret, gabonát, sört, mártásokat, mint például a szójaszószt és a lisztből készült édességeket, például a vörös édesgyökeret. A lisztérzékenyek annyira érzékenyek a gluténre, hogy tudatában kell lenniük az élelmiszerek keresztszennyeződésének. A legtöbb cöliákos beteg képes tolerálni az amarant, a rizs, a kukorica, a köles, a quinoa és a cirok. Számos vállalat ezekkel az összetevőkkel olyan élelmiszereket fejleszt, mint a cirokalapú sör és kukorica vagy rizs alapú gabonafélék.

A General Mills Rice Chex és Chocolate Chex gabonafélék rizs és gluténmentesek. A rizst mint összetevőt általában jól tolerálják a lisztérzékenységben szenvedők. A glutén intoleranciában szenvedő betegeknek még mindig szükségük van a mikrotápanyagok egyensúlyára, és a Rice Chex gabonafélék A, D, E és C vitamint, valamint hat B-vitamint, valamint vasat, cinket és kalciumot tartalmaznak.

A Corn Chex és a Cinnamon Chex szintén gluténmentes. A Corn Chex kukoricaalapú hideg gabona. A Cinnamon Chex rizst és kukoricát tartalmaz, plusz fahéj, földimogyoró liszt és szójalecitin. A mézes dió Chex kukorica alapú termék rizslepény olajjal, mézzel és természetes mandulaolajjal. Ezek az összetevők általában gluténszenzitivitással toleráltak. Mindhárom gabona tartalmaz gluténmentes forrásokból származó vitaminok és ásványi anyagok keverékét.

Bár a zabpehely maga nem tartalmaz glutént, gyakori, hogy a zab tovább érintkezik más gluténtermékekkel a feldolgozás során. A gluténmentes diétát követõknek olyan zabot kell keresniük, amelyek kifejezetten “gluténmentesek”. A General Mills gluténmentes azonnali zabpehelyet állít elő két ízben: az Apple Cinnamon with Len és Banana Maple with Len. Egy másik reggeli lehetőség a General Mills “Apple Almond Honey Granola”, amely nem tartalmaz glutént.

Coeliakia

Rizs

Kukorica

Azonnali zabpehely és Granola