Növeli a HDL-t egy vegetáriánus étrendben

A “jó” koleszterin néven ismert HDL-koleszterin elősegíti a szív- és érrendszeri egészségeket a “rossz” koleszterin LDL néven ismert kívánatos szintjének fenntartásával. A vegetáriánus étrend segíthet emelni a HDL szintjét, és csökkenti az LDL szintjét, mivel az állati termékek az LDL-koleszterin elsődleges forrása. A gyakorlat is létfontosságú a HDL szintjének emelésében.

Válasszon olyan ételeket, amelyek egészséges zsírokat tartalmaznak. Ezek azok, amelyek egyidejűleg növelik a HDL-koleszterinszintet és az LDL-koleszterinszintet. Válasszon többszörösen telítetlen zsírokat, egyszeresen telítetlen zsírokat és omega-3 zsírsavakat telített zsírok és transzzsírok helyett. Ez azt jelenti, hogy több halat, olívaolajat, avokádót és diót és többet fagyasztott pizzákat, sajtokat és feldolgozott ételeket eszünk.

Egyél több rosttel töltött növényi ételeket. A szál erősíti a jó koleszterinszintet és a rossz koleszterinszintet. A bab, a keresztesvirágú zöldség, a kajszibarack és az aszalt szilva mind jó minőségű, magas rosttartalmú választások, amelyek egy vegetáriánus étrendbe ágyazódnak. A bogyók és a kiwi szintén magas rosttartalmú.

Korlátozza az alkoholt. A koktélok és a sör nem korlátozódnak vegetáriánus étrendre, de túl sok fogyasztás hozzájárulhat az egészségtelen HDL-koleszterinszinthez. Az alkoholfogyasztás mérsékelten javulását jelezték, hogy növeli a HDL szintet, de naponta egynél több italt nem kellene inni, ha nők vagy naponta 2, ha férfi vagy. Túl sok alkoholfogyasztás jár számos egészségügyi problémához, beleértve az egészségtelen koleszterint is.

Készítsen apró ételeket a nap folyamán, két vagy három nagy helyett. A kisebb, gyakoribb ételek az egészséges HDL-koleszterinszinthez kötődnek. Válassz olyan ételeket, amelyeknek rostjai vannak, hogy teljes mértékben megtartsák a következő étkezést, és olvassanak tápanyagcímkéket minden csomagolt terméken, így elkerülhető a koleszterin nagy mennyiségű koleszterinszintje.

Gyakorolj naponta. Ha vegetáriánus étrendet fogyaszt, és 30 perces napi gyakorlást kap, növelheti HDL-koleszterinszintjét, miközben csökkenti az LDL-szinteket. Ez a kombináció segíthet a fogyásban, ami növeli a HDL szintet is.