Normál testhőmérséklet a csecsemők számára

A születéstől a 3 hónapos koráig terjedő csecsemőknél a rendellenes hőmérséklet – túl alacsony vagy túl magas – valami komoly dolog jele lehet. Az alacsony testhőmérsékletű csecsemő súlyos fertőzést okozhat, a MedlinePlus.com szerint, és egy lázas csecsemő azonnali orvosi felhívást igényel. Minden szülőnek tudnia kell, hogy melyik hőmérő a legpontosabb, hogyan kell egy csecsemő hőmérsékletét biztonságosan bevinni és a csecsemő normálisnak tartott hőmérsékleti tartományát.

Hőmérő típusok

A mai szülőknek van választási lehetőségük a hőmérők között. A régimódi üveghiganyhőmérők nem ajánlottak a csecsemőknek, mert ha az üveg megtörik, a higanygőzök felszabadulnak a levegőbe, a Mayo Clinic szerint. Újdonságok közé tartozik a homlok- és fülhőmérő, a cumi hőmérő és az orális, rektális vagy hónalj használatára tervezett digitális hőmérők. A hónaljban vagy a cumi hőmérővel vett hőmérsékletek a legkevésbé pontosak.

Figyelembe egy csecsemő hőmérsékletét

“A gyermek hőmérsékletének legpontosabb módja a digitális hőmérő használata rektálisan vagy orálisan, a rektális hőmérséklet a csecsemők számára a legjobb értéket nyújtja” – jelentette be a Mayo Clinic. Helyezze a csecsemőt a hátára, és emelje fel a lábát. A 3 hónapig tartó csecsemők számára a rektális digitális hőmérő csúcsát kenje be, és helyezze be a végbélébe. Ez könnyen csúszik, de ha ellenállást érez, abbahagyja. Tartsa a helyén, amíg a hőmérő sípoló hangot vagy más jelzést nem küld, hogy ez megtörtént. Óvatosan távolítsa el és ellenőrizze a kijelzőt.

Normál hőmérséklet

Egy 3 hónaposnál idősebb csecsemő normál testhőmérséklet-tartománya 97-100,4 fok, 36-38 Celsius-fok, az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint. Az ezen a tartományon belül magasabb és alacsonyabb hőmérsékletek aggodalomra adnak okot.

Láz

A 3 hónapos vagy annál fiatalabb csecsemőnek lázasnak kell lennie, ha hőmérséklete 100,4 fok fahéra, vagyis 38 Celsius fok vagy magasabb. Az idősebb gyermekeknél a szülők figyelmét fel kell hívni a lázas baba viselkedésére, mielőtt orvoshoz fordulna. Ha az idősebb gyermek jól játszik és jól eszik, például valószínűleg nem kell azonnali orvosi ellátás. A 3 hónaposnál fiatalabb csecsemőknél azonban a BabyCenter azonnal felhívja az orvost, ha lázas betegségben szenved.

figyelmeztetések

Azok a csecsemők, akik aludnak egy szobában, amely túlságosan forróvá teszi őket, fokozottan veszélyeztetik a SIDS-t, az Utah Egészségügyi Minisztérium szerint. Javasolja, hogy a gyermek túl sok alvással vagy ruhával aludjon, és ventilátort használjon, ugyanakkor a szellőző helyiségek akár 70 százalékkal csökkenthetik a SIDS kockázatát. Bizonyos jelek, hogy a baba túl forró: nedves haj, hőkiütés, gyors légzés, láz és izzadás. Soha ne adjon aszpirint egy lázas csecsemőnek, mivel Reye-szindrómát okozhat, mint potenciálisan halálos kimenetelű betegség. Ezenkívül ne adjon ibuprofent csecsemőknek 6 hónap alatt, a Mayo Clinic szerint.