Kis csukló és kéz a testépítésben

A testépítésben az izomméret, a meghatározás és az általános forma és megjelenés alapján ítélik meg. Fontos minden szempontja a testnek, még a csuklóinak és a kezeknek is. A kis csukló és kezetek használata közben ez akadályozhatja testépítő kilátásait, bizonyos körülmények között előnyös lehet.

Csukló és kar méret

A csukló és a kéz nagysága jó jelzi, hogy mekkora lehet a karjaid, és ha kis csukló és kezek vannak, korlátozhatja a karméretet. A korábbi bajnok testépítője, Steve Reeves saját rendszert tervezett a testépítéshez szükséges tökéletes arány kiszámításához, és megállapította, hogy a karméretnek a csuklóméretnek körülbelül 252 százalékát kell meghaladnia. Bár ez lehet az ideális aránya, ha van egy 5,5 hüvelykes csukló, a karjainak mérete kevesebb, mint 14 hüvelyk, ami nem lesz versenyképes a testépítés bármely szintjén.

Erő

Bár a testépítést nem ítélik meg az erősségek szintjén, hogy nagyobb legyen, folyamatosan arra kell törekedned, hogy emelje a súlyosabb súlyokat az edzőteremben. A súlyos edzés növelheti az izomépítő hormonok szintjét, és aktiválja az idegrendszert, hogy több izomot építsen. Szerint az edzés edzője, Christian Thibaudeau, kicsi csuklóval és kezekkel, negatív hatással lehet az erősségeire. A jó tapadást igénylő felvonók, mint például a holtágak, a vésők és az olimpiai felvonók, mind veszélybe kerülhetnek, ha csuklója és keze kicsi és gyenge.

Kinézet

A testépítés nem csak a méretről szól, hanem a bírók arányát és szimmetriáját is figyelembe veszik a nyertesek kiválasztásakor. Ha sikerül a karcsontok méretét megfelelő méretűre állítani, kis csuklóval és kézzel, akkor ez növeli a karját, ami előnyt jelenthet más versenytársakkal szemben.

Csukló és kéz gyakorlatok

Nincs nagy mennyiségű izom a csuklóján és a kezedeken, ezért nehéz felépíteni őket, de a megfelelő képzéssel még mindig javíthatod a méretedet. Gyakorlatok, mint a csuklógörcsök és a hosszabbítások, valamint a fogási munka növelheti a méretét a csukló és a kéz izmainak. Charles Poliquin, az elit sportolók Poliquin Performance Centerének tulajdonosa, azt tanácsolja, hogy minden gurulási gyakorlatot, valamint néhány más felsőtestet, vastagbordás súlyzókkal és súlyzókkal együtt végezzen, hogy valódi kéz és csukló izmokat adjon teszt.