Kiegészítők, amelyek megölik az emberi papillomavírust

A humán papillomavírus vagy a HPV gyakran okozó ágens a genitális szemölcsök vagy méhnyakrák diagnózisa mögött. A gyógyszerektől eltekintve az orvosok az étrend-kiegészítőket és a vitaminokat alternatív terápiában javasolják, mivel védekező szerepet töltenek be a HPV-vel kapcsolatos betegségek kezelésében és megelőzésében. Azonban konzultáljon orvosával, mielőtt a vírusos fertőzések kezelésére étrendi módosítást alkalmazna.

A HPV fertőzi a bőrt vagy a nyálkahártyákat. A HPV közel 200 olyan típusa van, amelyek a legtöbb emberben nem okoznak tüneteket, bár egyes típusok szemölcsöket okozhatnak, míg mások a cervix, a vulva, a hüvely és a végbélnyálkahártya rákos megbetegedését okozhatják a nőknél, vagy a férfiak anus és péniszének rákjaiban. A HPV sok törzse gyakran szexuális kontaktuson keresztül terjed, és a HPV törzsek – a bőrsérülések kivételével – tartós fertőzésével előrehaladnak a prekancerózus elváltozások és az invazív rák, például a cervicalis intraepithelialis neoplasia.

A 2003. novemberi “Cancer Causes and Control” című cikk tartalmaz egy tanulmányt a diéta és a méhnyakrák közötti kapcsolat feltárására. A kutatók összegyűjtöttek méhsejteket a HPV DNS vizsgálatához olyan nők körében, akiknél a méhnyak elváltak. Ellenőrzést végeztek a tápanyagok egyes táplálékokra és kiegészítőkre való bevitelének értékelésére. A kutatás kimutatta, hogy a riboflavin és a tiamin az élelmiszerforrásokból, a B-12-vitamin-kiegészítőkből és a folsav bármelyik forrásából dózisfüggő válaszokat adott a méhnyakkendő hegesedésére. A szerzők azt is megjegyezték, hogy a méhnyaki elváltozások kockázata, az alacsony tápanyagfelvételhez kapcsolódóan, leginkább az ivók és a dohányzók körében jelentkeztek. Ez a vizsgálat bizonyítja, hogy a tiamin, riboflavin, folsav és a B-12 vitamin védekező szerepet játszhat a HPV által okozott méhnyakrákban.

A magas HPV vírus terhelés a cervicalis intraepithelialis neoplasia (CIN) fokozott kockázatával jár. A nemzetközi nőgyógyászati ​​rákról szóló 2010. áprilisi számában megjelent egy cikk, amely megvizsgálta az étrend-kiegészítők HPV-fertőzésre és méhnyakrákra gyakorolt ​​hatását, a kutatók több mint 1000 nőt foglalkoztattak, és minden résztvevő szokásos táplálékbevitelét részletezte az előző évben. A multivitaminok, a multivitaminok, a C-vitamin, a kalcium és a különféle táplálékkiegészítők csoportjába sorolták. A tanulmány szerint a táplálékkiegészítők, köztük a multivitaminok, az A, C, E és a kalcium vitaminok szignifikánsan alacsonyabb CIN kockázattal jártak. A multivitaminok alacsonyabb HPV vírusterheléssel és a CIN szignifikánsan csökkent gyakoriságával rendelkeztek.

A “Journal of the American Medical Association” februári számában megjelenő cikk olyan szisztematikus áttekintést és elemzést tartalmaz, amelyben a szerzők elektronikus adatbázisokat és bibliográfiákat keresnek minden olyan véletlen besorolásos vizsgálat során, amelyekben felnőttek vesznek részt a béta karotin, az AC és E vitaminok és a szelén Akár egyénileg, akár kombinálva a placebóval. Ezek közé tartozott 68 randomizált kísérlet, 232.606 résztvevővel 385 publikációban. A tanulmány megállapította, hogy az antioxidáns kiegészítők összegyűjtése esetén nem volt szignifikáns hatás a betegség prognózisára nézve. A szelén kísérletek kizárása után azonban a béta karotin, az A-vitamin és az E-vitamin egyedül vagy kombinálva azt mutatta, hogy a túlélés jelentősen megnőtt. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a C-vitamin és a szelén potenciális szerepe a halálozásra további vizsgálatokat igényel.

Humán papillómavírus

A táplálék előnyei a HPV fertőzések kezelésében

HPV és CIN

Orvosi Irodalmi Vizsgálat