Jó a 10 éves fiúknak, hogy felemeljék a súlyokat?

Ha a 10 éves fiú el akarja kezdeni a súlyok emelését, hogy javítsa erősségeit, vagy növelje a sport teljesítményét, akkor tapsolja meg, hogy egészségesebbé váljon. A gyermekek, akik rendszeresen erősítik a vonatot, nagyobb valószínűséggel építik ki az egészséges izmokat és csontokat, és kevésbé valószínű, hogy megsérülnének, a Nemours KidsHealth szerint. A gyermeke erejének edzésének eszméje arra késztetheti az elméjét, hogy látja, hogy vasalószivattyú van a tornateremben, de biztos lehet abban, hogy a gyerekek számára erősítő program más, mint a felnőttek számára.

Az edzés ereje nem testépítés vagy súlyemelés. A későbbi tevékenységek hangsúlyozzák a versenyt és fokozatosan nagy izomnövekedést. A súlyosabb súlyok emelésére vagy az izomtömeg megszerzésére próbálkozhat a 10 éves inak, az izmok és a növekedési táblákon. Ez különösen akkor igaz, ha gyermeke végül megpróbálja megkerülni a biztonsági szabályokat, és figyelmen kívül hagyja fizikai korlátait, hogy nagyobb súlyt emeljen.

A gyermeknek készen kell állnia arra, hogy megtanuljon erõs edzésprogramokat, ha fejlõdésben hajlandó részt venni egy szervezett sportban, például a tornateremben vagy az iskolai labdarúgásban. A gyermekorvosnak értékelnie kell gyermeke fizikai készenlétét, érzelmi stabilitását és mentális felkészültségét, hogy kövesse az utasításokat, mielőtt aláírná a gyermeket bármelyik sport- vagy erőstílushoz.

Még a legelterjedtebb 10 évesek sem vehetnek részt semmiben, ami csupán egy felnőtt súlygyakorló program kicsinyített verziója, figyelmeztet a KidsHealth a Nemours-ról. 10 éves korában gyermeke még mindig élvezheti a játékot, ami beilleszthető a gyakorlatokba. Például az oktató egy kocka kockán minden egyes számra megerősítő gyakorlatot rendelhet, lehetővé tegye gyermeke számára, hogy dobja a kockát, majd utasítsa őt arra, hogy végezze el azt a feladatot, amely megfelel a számának.

A fiú ereje edzőjének arra kell koncentrálnia, hogy fokozatosan segítsen neki erőt szerezni, és ösztönözze őt, hogy fordítson nagy figyelmet a biztonságra és a technikára. Minden munkamenetnek legalább öt-tízperces bemelegítéssel kell kezdenie, hogy csökkentse a gyermek sérülésveszélyét, magában foglalja a test minden területére gyakorolt ​​gyakorlatokat és néhány finom vonalat érjen el. Az edző a könnyűsúlyokkal is elkezdi a gyermeket, mivel megtanulja, hogy megfelelően emelje fel és növelje súlyát kis lépésekben, miután az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint könnyen elvégezheti a gyakorlat körülbelül 15 ismétlődését. Az erőkifejtés másik fontos szempontja az izmoknak az idő pihentetése és felépítése, így a gyakorlatoknak legfeljebb heti három-négy napig kell eleget tenniük.

Bár a fia erőfeszítéseinek eredményeképpen fizikai nyereséget szeretne látni, ugyanúgy nem lesz olyan izom, mint a felnőttek, egészen addig, amíg át nem jár a pubertáson. Ezt előzetesen magyarázza meg, és hangsúlyozza, hogy az erősebb erő és az atlétikai teljesítmény növelése fontosabb, mint a nagyobb izomrostok használata.

Erősítő edzés, testépítés és súlyemelés

Készenlét

Kor szerinti kezelés

Elkezdeni

szempontok