Izomrángások és kiegészítők

Ha izomgörcsöket, görcsöket vagy görcsöket tapasztal, számos speciális vitamint vagy ásványi anyagot kell kiegészíteni étrendjével. Bizonyos tápanyagokban hiányos lehet a rossz táplálkozás, a testmozgás vagy a gyógyszeres kezelés, például a diuretikumok miatt. Ez a táplálkozási hiány viszont önkéntelen izomösszehúzódást okozhat. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen vitamin- vagy ásványi kiegészítést szed.

Izomrándulások

Az izomrángások az Ön izomrostjai az akaratlan izomösszehúzódások. Az Országos Egészségügyi Intézetek szerint ezek a rohamok általában kicsiek és gyakran észrevétlenek maradnak. Ők is ártalmatlanok, de lehetnek tünetek a testmozgás, stimulánsok, mint a kávé, stressz vagy táplálkozási hiány. Az izomgörcsöket és a görcsöket táplálkozási hiány okozhatja, és általában az éjszaka során a lábadban fordulnak elő.

Nátrium és kálium

A nátrium- és káliumhiány különösen gyakori a mozgás után, mivel elveszítheti őket izzadás közben. Ez az izmok összehúzódásához és összehúzódásához vezethet. Az elektrolitokat azonban könnyedén visszanyerheti bizonyos ételek fogyasztásával. A káliumot olyan forrásokban találja meg, mint a banán, a zöldség, a diófélék és a magvak, a hal, a tej, a marhahús, a csirke és a pulyka. Nátrium található a sóban. A tested ezekre az ásványi anyagokra támaszkodik, hogy az izomszövetet lassítsa, miután görcsök jelentkeznek. Mineral Resources International kijelenti, hogy teste manipulálja az ásványi anyagok egyensúlyát az izomsejteken belül és kívül, hogy az izmok összehúzódjanak és lazítsanak. Ezért, ha ezek az ásványi anyagok hiánya van a testben egy izom összehúzódás idején, az izmok nem tudnak lazulni, és továbbra is görcsösek és görcsösek lesznek, amelyek görcsökké válhatnak. Az izom összehúzódását megakadályozó egyéb elektrolitok közé tartozik a magnézium, a klorid és a kalcium.

E-vitamin és Ginkgo Biloba

Az E-vitamin csökkentheti az izomrángásokat is. Az izomrostok önkéntelen összehúzódása a rossz keringés miatt előfordulhat. Az E-vitamin vérhígító tulajdonságai javítják a véráramlást. Dr. Robert Cathcart szerint az E-vitamin hatékonyan működik az idiopátiás éjszakai lábgerinceknél a szabad gyökök csökkentésével és a vérkeringés növelésével. A Ginkgo biloba hasonló vérhátrányos hatással van az E-vitaminra, és segíthet enyhíteni az izomszövetben fellépő rángásokat és görcsöket. Az E-vitamin búzacsíra, mag, dió, brokkoli és paradicsom jelen van.

veszélyei

A magnéziumot, kloridot, káliumot, nátriumot és kalciumot tartalmazó elektrolit-kiegészítők tablettákban, porokban vagy pezsgőtablettákban vásárolhatók. Mindazonáltal ezeknek a kiegészítőknek csak egy heath care provider felügyelete alatt kell lenniük, mivel a túlzott ásványi anyagok, mint a magnézium és a kálium, hányingert, hányást, súlyos vérnyomást, lassított pulzusszámot és más ásványi anyagok hiányát okozhatják. Káros hatással is lehetnek Önre, ha vesebetegsége van. A legtöbb esetben ezeknek az ásványi anyagoknak megfelelő mennyiségben szerezhető be kizárólag diétán keresztül. A ginkgo biloba és az E-vitamin csak az egészségügyi szakemberek tanácsára vehetõk fel, mivel ezek olyan vérhígító kiegészítõk, amelyek zavarják az egyéb gyógymódokat. A quinint 1994-ig izomlazító hatásúnak használták, amikor az FDA tiltotta a gyógyszert. Bár az izomgörcsök kezelésére is képes, a kinin sok negatív mellékhatást okozhat a szervezetben, beleértve a viszketést, émelygést, hasmenést és májkárosodást.