Invert cukrot egy cukorbetegség-barát diétán

Az invert cukor olyan folyékony cukor, amely glükózt és fruktózt tartalmaz. A gyártók hozzáadott édesítőszerként használják, mert sima fogadás érzi a cukorkát és a fagyokat. Megőrzi a nedvességtartalmat, javítja a barnulást és meghosszabbítja az eltarthatóságot. A glükóz és a fruktóz olyan cukrok, amelyek felszívódnak a véráramba, és emelik a vércukorszintet vagy a vércukorszintet. Ha cukorbetegségben szenved, invertcukrot is tartalmazhat az étrendben, de ezt figyelembe kell venni az ajánlott szénhidrátbevitel részeként.

Az Invert Cukorról

Az invertcukrot akkor hozza létre, amikor egy cukorszirupot kis mennyiségű savval kombinál – például a borkő vagy citromlé – és fűtött. A gyártás során az invertáz enzimet kombinálhatjuk az egyszerű cukorral sav helyett. Ez a folyamat lebontja a diszacharid szacharózt a monoszacharidok glükóz és fruktóz. Ha lekvárt vagy zselés granulált cukrot készítettél, invert cukrot állítunk elő, amikor a gyümölcsben savval kombináljuk, és felmelegítjük.

Táplálkozási tények

Egy evőkanál invertcukor 58 kalóriát és 14,6 gramm szénhidrátot tartalmaz cukor formájában. Nem tartalmaz zsírt, fehérjet, rostot vagy koleszterint. Nem vitaminok és ásványi anyagok jelentős forrása. Az összetevők listáján általában invertcukorként kerül meghatározásra. Egyéb nevek közé tartozik az inversol, nulomolin, trimolin és colorose. Az USDA 2010-es étrendi iránymutatásokkal foglalkozó tanácsadó bizottsága, a DGAC, azt javasolja, hogy korlátozzák az invertcukrot tartalmazó élelmiszereket, valamint a hozzáadott cukor egyéb formáit, mivel túl sok kalóriát fogyasztanak, de az alapvető tápanyagok alacsonyak.

Élelmiszerforrások

Az invertcukor természetesen mézben és tiszta juharszirupban van jelen. Édesítőszerként is használják cukorkákban, cukrászatban, italokban, kekszekben és sült desszertekben. A DGAC azt javasolja, hogy ezeket az élelmiszereket csak ritkán és nagyon kis adagokban ajánlják fel. Illessze őket napi kalória- és szénhidrátbevitelükbe csak akkor, ha az alapvető tápanyagok követelményei teljesültek. A folyékony invertcukor megrendelhető online vagy a cukrászati ​​díszítőüzletekben vásárolható meg. A cukor egyéb formáihoz hasonlóan az invertcukor növeli a vércukorszintjét. Számítsd bele a szénhidrát allokációba.

Étkezés tervezés

Ha folyékony invertcukrot használ, mindegyik evőkanálot egy szénhidrát-választásként vegye figyelembe étkezésének tervében. A szénhidrátok számolásához minden evőkanál 15 gramm szénhidrátot tartalmaz. A hozzáadott invertcukrot tartalmazó feldolgozott élelmiszerekhez olvassa el a táplálkozási adatok panelt. Ellenőrizze az ajánlott adagolási méretet, és kiszámolja az összes szénhidrát adagonként a szénhidráttartalomban az étkezéskor. Minden 15 gramm szénhidrát egy szénhidrát-tápláléknak számít.