Hidroxicit biztonság

A Hydroxycut egy márkanév táplálékkiegészítő, melynek célja az energia és a testmozgás teljesítményének növelése, valamint a testzsír elégetése és a testtömeg csökkentése. A Hydroxycut a világ legnépszerűbb ergogén segédeszköze és súlycsökkentő kiegészítője, évente több mint 1 millió darabot értékesít. Számos kérdés merült fel a Hydroxycut biztonságosságával kapcsolatban, ami egy 2009-es Élelmezési és Gyógyszerbiztonsági Hatóság (FDA) felidézését eredményezte. Azóta a Hydroxycut képletet felülvizsgálták, de még mindig kockázatot jelenthetnek azok számára, akik a gyártó által ajánlott iránymutatásokon belül vannak. A Hydroxycut, vagy bármely más fogyókúra bevétele előtt konzultáljon orvosával.

2009 májusában az FDA arra figyelmeztette a fogyasztókat, hogy abbahagyják a Hydroxycut-termékek használatát. Az FDA megemlítette a potenciálisan súlyos májbetegségek kialakulásának fokozott kockázatát, ami a Hydroxycut használatát eredményezte, még akkor is, ha az utasítások szerint alkalmazták. Válaszul a Hydroxycut anyavállalata, az Iovate Health Sciences beleegyezett abba, hogy visszahívást adjon az Egyesült Államokban értékesített Hydroxycut termékekről. Az FDA 23 olyan májkárosodást mutatott be, akik Hydroxycut-ot szedtek, valamint hányinger, hányás, fáradtság, gyengeség, gyomorfájdalom, görcsrohamok, kardiovaszkuláris rendellenességek, izomkárosodás, veseelégtelenség és haláleset.

A World Journal of Gastroenterology 2008-ban jelentést tett közzé a Hydroxycut alkalmazásáról és a hepatotoxicitás előfordulási gyakoriságáról, ami olyan feltétel, amely magában foglalja a máj sejtes összetevőinek megsemmisítéséből eredő kémiai hajtású májkárosodást, amely elengedhetetlen a funkcióhoz . A máj elengedhetetlen abban, hogy megvédje a szervezetét a potenciálisan káros méreganyagoktól, különösen a belekben elszívott élelmiszerekben megtalálható toxinoktól. Úgy találták, hogy a Hydroxycut közvetlenül okoz a hepatoxicitást a májban, ami a májenzimek emelkedését eredményezheti, ami májkárosodást, hepititist, kolesztiázist, vaszkuláris elváltozásokat és halált okozhat.

A 2009-es visszahívás után az Iovate Health Sciences felülvizsgálta a képletet, és kiadta a Hydroxycut két új verzióját, a Hydroxycut Advanced és a Hydroxycut Max. Az új formulák biztonságosabbak és ugyanolyan hatékonyak, mint a régi formula, nagyobb hangsúlyt fektetve antioxidáns tulajdonságaikra. Bár az összes FDA által tiltott összetevőt elhagyják az új formulákból, még mindig olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek mellékhatásokat okozhatnak.

Mivel a Hydroxycut két új formulája 2009 júliusában jelent meg, nem történt új májkárosodás vagy halálozás. Mindazonáltal előfordulhat néhány potenciálisan súlyos mellékhatás, még akkor is, ha betartják a gyártó által ajánlott irányelveket. Az új Hydroxycut formulák leggyakoribb mellékhatásai: álmatlanság, gyomorfájdalom, hasmenés, fejfájás, fáradtság, fokozott szívfrekvencia, hányás, szorongás, depresszió, ingerlékenység, mellkasi fájdalom és túlzott izzadás.

FDA figyelmeztetés és visszahívás

Hydroxycut Hepatotoxicitás

Új Hydroxycut Formula

Potenciális mellékhatások