Ha hiányzik egy étkezés, akkor elveszíti az izomot?

Ha megpróbál az izomra helyezni, attól tarthat, hogy több mint egy pár órát megy, anélkül, hogy egy magas fehérjetartalmú ételt vagy snacket lerohanna. Elképzelhető, hogy ha nem teszed ezt, akkor kockáztatja, hogy lelassítja az anyagcserét, ami zsírt és izomtörést eredményez. Bár sokan azt hiszik, hogy az izomtömeg elveszik, ha nem eszik gyakran, nem igaz, hogy egyetlen étkezés hiánya elveszíti az izomtömegét. A gondosan tervezett mini-gyorsítások segíthetnek az izomtömeg összetételének javításában.

A katabolizmus az izomszövet lebontására utal, ami akkor történik, ha alultáplált. Ha katabolikus állapotban van, akkor elveszíti az izmokat, ami az egyik oka annak, hogy sokan félnek egy ételt. Martin Berkhan táplálkozási szakember azonban azt állítja, hogy valójában 24 órával az étkezés után, hogy a testetek katabolikus állapotba kerüljenek. Számos testépítő szívesen elterjedt a fehérje beviteléből a nap folyamán, hiszen a szervezet csak egy bizonyos mennyiségű fehérjét használhat egyszerre, de a Tom Venuto edzője és testépítője szerint nincs korlátozva a Fehérje, amelyet a szervezet egy táplálékban elnyel és használ.

Bár talán hallhatod, hogy néhány óra alatt fogyasztani kell az ételt, hogy tartsa az anyagcserét és égjen el több kalóriát, ez nem tűnik igaznak. Lyle McDonald táplálkozási szakértő írja a honlapján, hogy ez az elképzelés az élelmiszer termikus hatásaként ismert fogalomból ered, ahol az élelem fogyasztásával a szervezetnek kalóriát kell égetnie ahhoz, hogy megemésztse azt. A McDonald úgy véli, hogy feltéve, hogy a napi kalóriabevitele ugyanaz, pontosan ugyanannyi kalóriát éget el, amely egy étkezés egy napot eszik, ahogy két-három óránként evett. Tehát úgy tűnik, hogy amíg elfogyasztja a szükséges kalóriát, az étkezés hiánya nem fogja az anyagcserét lelassulni.

A növekedési hormon fontos szerepet játszik az izomnövelésben. Növeli az izomsejtekben a fehérjefelvételt, és elősegíti a zsírégetést. A böjt időtartamának összekapcsolása és a táplálási idők együttes alkalmazása valóban hozzájárulhat a szervezet növekedési hormon szekréciójának növeléséhez, ami hozzájárulhat az izomtömeg növeléséhez.

Míg a hiányzó ételek nem fognak bántani, az egyetlen étkezés, amelyet nem szabad kihagyni, az előkészítő étkezés. Alan Aragon táplálkozási szakértő szerint a félkész állapotban lévő edzés alacsonyabb fehérjeszintézist és fokozott izomkárosodást okozhat. Azt is tapasztalhatja, hogy nincs energiája és fókuszál, ha edzés előtt nem eszel.

A katabolizmus mítosza

Étkezési gyakoriság és anyagcsere

Növekedési hormon

Preworkout Meal