Gyomor-megelőző máj zsugorodó étrend

A gyomor bypass, az egyik leggyakrabban alkalmazott bariatrikus műtét az Egyesült Államokban, a súlyosan elhízott emberek számára – a súlya legalább 100 font. Számos kockázata van ennek a műtétnek, amelyek közül néhányat meg lehet megelőzni egy különleges étrend követésével, hogy csökkentse a májat, mielőtt elkezdené az eljárást.

Amint megnövekedik a testsúly és a zsír, a máj mérete nő. A májzsugorodó táplálkozás, amelyet előkezelő gyomor bypass diéta néven is ismerünk, a máj méretének csökkentése a súlycsökkenés révén. Ehhez könnyebb elvégezni az eljárást, csökkentve a műtéthez kapcsolódó kockázatokat. Ha az orvos úgy érzi, hogy a máj túl nagy, miután egy operáció előtti étrendet követett, akkor valószínűleg elhalasztja a műtétet, amíg a máj a WlsHelp.com szerint nem egészen egészségesebbre csökken.

A sebész meghatározza az Önnek a gyomor bypass műtét előtt elvesztendő súlyát. A döntését az általános egészségére és a jelenlegi súlyára alapozza. Bár lehet, hogy 10 vagy 20 fontot veszít, a másik betegnek 10 százaléknyi súlyt kell elveszítenie, ez az Ön személyes helyzetének megfelelően változik. A legtöbb gyomor bypass műtéten átesett betegek az eljárás előtt két-három hónappal kezdik el étvágyukat.

A testsúly elvesztése általában folyékony diéta-fehérje-kiegészítőket igényel protein-rázás vagy kalória-korlátozott étrend formájában. Az Ön étrendje alacsony a finomított szénhidrátok, magas a cukor, mint a szóda, fehér kenyér, fehér rizs és tészta. Az alacsony zsírtartalmú anyag egy másik követelmény, az alacsony szénhidrát-bevitel mellett. A hangsúly nagy fehérjetartalmú – 70 és 120 gramm között van, miközben 800 és 1200 kalóriát fogyaszt naponta.

A máj zsugorodása mellett az orvos az operáció előtti étrendre helyezi Önt, hogy felkészítse testét az elkövetkező időszakra. Az Ön által fogyasztott extra fehérje megőrzi izmaidat kevesebb kalóriát fogyasztva – a kalóriák nagymértékű csökkenése a szervezetben égő izmokat eredményezhet az energiához, nem pedig a zsírhoz. A szénhidrátok, a zsírok és a finomított cukor visszaszorítása a fehérje növelésével segít előkészíteni a szervezetet a műtét utáni helyreállítási időszakra. A pre-operatív diéta segít felkészülni arra is, amit Ön meg fog enni, miután a gyomor bypass befejeződött – magas fehérje, alacsony szénhidráttartalmú és alacsony zsírtartalmú.

A máj zsugorodó étrend célja

A súlycsökkentési célok beállítása

A preoperatív étrend

A táplálkozás további előnyei