Gyógyszerek a staph fertőzések kezelésére

Ha nem kezelik, a Staphylococcus aureus vagy S. aureus baktériumok által okozott fertőzések krónikus fogyatékossághoz vagy halálhoz vezethetnek. A S. aureus egyike a Staphylococcus baktériumoknak, de a legtöbb fertőzésért felelős. Bőr- és lágyrészfertőzések, csont- és ízületi fertőzések, tüdőgyulladás és a központi idegrendszer fertőzései. Az Amerikai Fertőző Betegség Társaság vagy az IDSA 2011-ben megjelentette az ilyen fertőzések kezelésére vonatkozó iránymutatásokat. Az S. aureus fertőzéseket különböző törzsek antibiotikumokkal kezelik, a törzstől, beleértve a penicillineket és a cefalosporinokat is.

Meticillin-érzékeny S. aureus gyógyszerek

A methicillin-fogékony S. aureus vagy MSSA olyan törzs, amelyet továbbra is megfelelően kezelnek penicillinnel, egy standard antibiotikummal. A penicillinek általában nafcillin, oxacillin (Bactocill) és dicloxacillin (Dynapen). A nafcillint és az oxacillint injekció formájában vagy intravénás vagy iv. Sorban adják be. A dikloxacillint tabletták formájában lehet bevenni. A penicillinnel szemben allergiás személyek számára alternatívaként cefalosporinok, például cefalexin (Keflex) és cefazolin (Ancef) nevű antibiotikumok csoportját lehet használni. A Keflex-t orálisan adják be, míg az Ancef-t injekcióként vagy IV-es vonallal adják be. A Daptomycin (Cubicin), egy másik IV gyógyszer, hatásos az MSSA ellen, de felnőtteknél súlyos lágyrészek vagy bőrfertőzések esetén van fenntartva.

A meticillin-rezisztens S. aureus gyógyszerei

A meticillin-rezisztens S. aureus vagy MRSA rezisztens a penicillin gyógyszerekkel szemben. Ha a fertőzést a kórházban nem a kórházban szerezte meg, és nem súlyos, kezelheti orális antibiotikumokkal, például trimetoprim / szulfametoxazollal vagy TMP / SMX (Bactrim, Septra), tetraciklin és klindamycin (Cleocin). A TMP / SMX nem engedélyezett az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága számára, de a vizsgálatok bizonyították hatékonyságát az MRSA fertőzés ellen. A TMP / SMX, a tetraciklineket és a klindamicint szájon át alkalmazzák, így hasznosak otthoni kezelésre. A Linezolid (Zyvox), egy orális vagy iv. Gyógyszer, különösen hatásos a tüdőfertőzések, például tüdőgyulladás kezelésében. Mint az MSSA fertőzés esetében, a daptomicin alkalmazható MRSA lágyszöveti fertőzés ellen.

A vankomicin alkalmazása

A vancomycin antibiotikum (Vancocin) alkalmazható mind az MSSA, mind az MRSA kezelésére. A túlkompenzáció és a vankomicin-rezisztens S. aureus kifejlesztése miatt azonban ez a gyógyszer a súlyos fertőzésben szenvedő vagy az alternatív antibiotikumokkal szemben allergiás betegek számára van fenntartva. A IV vankomicin általában csak akkor indult el, ha a kezelés sikertelen volt az egyik javasolt gyógyszerkészítménnyel kapcsolatban. Ha egy személy vankomicinnel kezelt és a fertőzés nem oldódik meg, az IDSA a daptomicinnel és egy második szerrel, mint pl. Gentamicin, rifampin (rifadin), linezolid, TMP / SMX vagy penicillin kezelést javasol. Egy másik hatóanyag, amelyet a vankomicin-kezelés meghiúsulása esetén alkalmazhatunk, egy kombinált antibiotikum, amelyet quinupristin-dalfopristinnek neveznek, és amelyet egy IV vonalon keresztül adnak.

figyelmeztetések

Ha Ön vagy valaki, akit ismer, antibiotikumot szed a S. aureus fertőzés kezelésére, meg kell értenie a gyógyszeres mellékhatások, az allergiás reakciók és a rosszabbodó fertőzések figyelmeztető jeleit. A gyógyszerek az embereket bőrkiütés, hólyagképződés, csalánkiütés, sípoló légzés vagy az arc- és torokduzzanat kialakulásához vezethetik, ami az életveszélyes allergiás reakciónak az anaphylaxisnak nevezett jele lehet. Ha úgy érzi, hogy mellékhatása vagy allergiás reakciója van egy gyógyszerre, hívja orvosát, vagy azonnal forduljon orvoshoz. Ha olyan fertőzést szenved, amelyet egészségügyi szakember kezel, de láz, hányás, hasmenés, szédülés vagy szédülés vagy hirtelen mentális változások esetén forduljon orvoshoz. Ezek a fertőzés súlyosbodásának jelei lehetnek.