Fiziológiai alkalmazkodás

Az emberek több mint ezer évig éltek ezen a bolygón, mert alkalmazkodni tudtunk. Az élettani adaptációk szinte azonnal jelentkeznek, amikor új edzésprogramot indítanak. Számos változás következik be a szervezetben, de a legjelentősebb változások közé tartozik az izmok, csontok és a szív-érrendszeri elváltozás.

Neuromuszkuláris alkalmazkodás

A neuromuszkuláris rendszer az egyik a test első olyan rendszere, amely reagál az új képzési ingerre. Ezek a változások az eredmény, hogy a gerinc motoregységei reagálnak az izomrostok stimulálására. A korábban inaktív motoregységek aktívabbak és gyorsabban dolgoznak. Ennek eredményeképpen megnövekedett erő és teljesítmény fog tapasztalni. A nem gyakorolt ​​egyedek három vagy hat hónap alatt 25 százalékos vagy annál nagyobb erősségű nyereséget tapasztalhatnak, jegyzi meg Jack H. Wilmore és David L. Costill, a “Sport és gyakorlatok élettana” szerzői.

Izomnövekedés

Izomnövekedés vagy izomnövekedés következik be a hosszú távú rezisztencia képzés eredményeként. A hipertrófia változik mind az izomszálak méretében, mind a számában. A protein élelmiszer-forrásokban megtalálható aminosavak a sejtekbe lépnek, hogy izomot képezzenek, amikor a képzési inger elég jelentős ahhoz, hogy további izomszöveteket igényeljen. Az izmokba történő aminosav-szállítás sebességét közvetlenül befolyásolja az izomfeszültség intenzitása és időtartama. Ezzel szemben, amikor az aktív izmok inaktívak vagy immobilizálódtak, izomgyengeség vagy izomvesztés fordulhat elő, mert a további izomszövetek már nem szükségesek.

Csont adaptáció

Az izomszövethez hasonlóan a csontok is reagálnak a testmozgásra. A csontok súlyosbodnak a testmozgás során, amikor az inak és az izmok húzódnak a csonton. Ez a hozzáadott törzs a csontokon serkenti a csontokat, hogy sűrűbbé váljanak. A minimális esszenciális törzs a csontképződés kezdetéhez szükséges csont számára minimális körülmény. A minimális esszenciális törzs a BrainMac Sports Coach szerint a csonttörés erőnek 1/10-e. A rendszeres testsúlygyarapodás, mint például az edzés, a séta és a kocogás közvetlenül kapcsolódik a csontnövekedéshez. Az inaktivitás azonban a csontsűrűség csökkenéséhez vezethet, ami csontritkuláshoz vezethet.

Cardiovascularis adaptációk

A cardiovascularis rendszer sok aerob és anaerob testmozgás eredménye. A szív hatékonyabb lesz a szivattyúzás és a friss vér átadása az izomszövetekben. A vérvolumen nő, új kapillárisok alakulnak ki, hogy több vért juttassanak a képzett izomba, nagyobb kapillárisok nyílnak, és a véreloszlás hatékonyabbá válik. Ennek eredményeképpen a pihentető és a szubmaximális szívverés csökken, valamint a vérnyomása a rendszeres aerob tartós képzésre adott válaszként.