Fehérje rázza az izomépítést, ami nem gyullad ki a köszvényt

A köszvényes betegeknek el kell kerülniük az organikus kémiai purin magas koncentrációjú élelmiszereket a járványok megelőzése érdekében. A purin növeli a húgysav mennyiségét a testben, ami kristályosodhat az ízületekben, és köszvényes támadásokat okozhat. Egyes magas fehérjetartalmú ételek, mint például a húsok, a tenger gyümölcsei és a baromfi, purinban gazdagok, de a legtöbb fehérje-rázogató összetevő nem. A köszvénycsökkentés minimalizálása érdekében a fehérjebevitel maximalizálása során támaszkodjon a tejtermékekre az edzés és helyreállítás érdekében. Ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt jelentős étrendi változásokat észlelne.

Alkotóelemek

A sovány tej és a sima, zsírmentes joghurt a végső antigout rázogató összetevők. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek valóban csökkentik a köszvényes támadások kockázatát, ezért ezek a magas fehérjetartalmú élelmiszerek a napi étrend részét képezik. A sovány tejnek 8 gramm fehérje van, és csak 83 kalóriát tartalmaz csészénként. A nem zsíros joghurt bárhol 13-23 gramm fehérjét tartalmaz csészénként. Egy csésze görög joghurtot és egy csésze felesleges tejet rázogatással vagy simábbé teszi 31 gramm fehérje és csak 213 kalória.

Fehérjeporok

Ha szeretne hozzáadni fehérjetartalmú port az edzéshez, akkor a tejből származó tejsavófehérje-izolátum jó választás. Gyomakropeptidet tartalmaz, ami a tej olyan összetevője, amely csökkenti a köszvény kockázatát. A növényi alapú fehérjeporok, például a szója, a borsó, a kender és a rizs nem okoznak rosszabbat a köszvénynek, de nem rendelkeznek védőhatással a tejtermékekkel.

Az elkerülendő összetevők

Nem fogsz kísérteni, hogy hozzáadja a legrosszabb köszvényt okozó ételeket – a vörös hús, a szervhús és a tenger gyümölcseit – a protein shake-hez. De más, közös rázogató összetevőket is érdemes elkerülni. A fruktóz-fogyasztás a köszvény megnövekedett kockázatával van összefüggésben, így elkerüljük a fruktóz-kukoricaszirupot tartalmazó előre csomagolt rázkódásokat. Minimálisra csökkenteni kell az egyéb fruktóz-édesítőszereket, mint például az agave szirupot és a mézet, valamint a fehér cukrot – szacharózt – ami 50 százalékos fruktóz. Ne alkoholt adjon alkoholt rázza, vagy ne habozjon utómunka söröket. Az alkohol és a szeszes italok mind magasak, mind a purin és a köszvényben szenvedők kerülniük kell őket.

Fehérje követelmények

Az emberi fehérje követelmények 0,4 és 0,8 gramm között mozognak testtömegkilogrammonként. Például egy 150 fontos felnőtt 60 és 120 gramm fehérjét igényel naponta az aktivitás szintjétől és a kalóriabevitelektől függően. Hatvan-75 gramm naponta sok a legtöbb, de versenyképes sportolóknak és komoly súlyemelőknek fehérjeigénye van a legmagasabb tartományban. Ne fogyasszon felesleges fehérjét – egyre többet nem fog segíteni az izomépítésben. Célja, hogy a kalóriák körülbelül 15 százalékát fehérjéből kapja az optimális edzés és egészség érdekében.

A protein shake előnyeinek maximalizálása érdekében további köszvényes összetevőket is tartalmaz, amelyek remek ízűek. A cseresznye csökkenti a húgysavszintet, ezért fagyasztott cseresznyét és vanília kivonatot adjon egy alap tej- és joghurtalapra. Úgy tűnik, hogy a kávé csökkenti a köszvény kitörését is. A tejjel kevert kávé kockák és a csokoládészirup csekély mennyiségű fagyasztott mokka kezelése lesz. A napi mérsékelt C-vitamin bevitel csökkenti a húgysav mennyiségét a szervezetben, ezért adj hozzá néhány C-vitaminban gazdag gyümölcsöt a rázogatáshoz vagy keverj hozzá néhány C-vitamin port.

A tökéletes rázás