Fehérje garbanzo babban

A Garbanzo babot, amelyet csicseriborsnak is neveznek, számos közel-keleti és afrikai ételben használják. Mint sok bab, a garbanzo bab egészséges mennyiségű fehérjét, valamint számos egyéb hasznos tápanyagot, például rostot tartalmaz. A száraz ehető bab a növényi fehérje legfontosabb forrása, amelyet naponta 14 százalékkal fogyasztanak az amerikaiak. A Garbanzo bab, mint a többi bab is, táplálék helyettesítheti az állati fehérjét az étrendben, amikor más élelmiszerekkel párosul.

A Garbanzo bab 7 g fehérjét tartalmaz 1/2 csésze adagonként. A fehérje tartalmaz aminosavakat, a szövetek építőköveit és egy alapvető tápanyagot a sejtek javításához és újak építéséhez. A szervezet 20 aminosavat használ, melyek közül néhányat a szervezet gyárt. Kilenc aminosavat kell fogyasztani az élelmiszerekben. Az egyik esszenciális aminosav hiánya izomtöréshez vezethet a hiányzó aminosav eléréséhez. Az aminosavakat nem tárolják, minden nap fehérjetartalmú ételeket tartalmazó aminosavakkal kell kiegészíteni. A fehérje napi felnőttkori követelménye 60 g.

A garbanzo babban megtalálható fehérjék közé tartozik mind a nyolc esszenciális aminosav: izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofán és valin. Az egyetlen hiányzó esszenciális aminosav a garbanzo babokban a hisztidin, amely csak a csecsemők számára szükséges.

A teljes fehérjéknek tekintett élelmiszerek azok, amelyek minden esszenciális aminosavat tartalmaznak. Mivel a legtöbb növényi fehérjeforrás tartalmazza a legtöbbet, de nem az összes esszenciális aminosavat, a párosított ételek az összes alapvető aminosavat a teljes fehérje számára szállítják. A Garbanzo bab a felnőttek számára szükséges összes aminosavat tartalmazza. Azonban a garbanzo babok több aminosavval rendelkeznek, mint mások, ezért párosítva őket más, egymást kiegészítő élelmiszerekkel, teljesebb fehérjével. A kiegészítő élelmiszerek nagy mennyiségben tartalmaznak olyan aminosavakat, amelyekben a garbanzo babok alacsonyak. Példák a garbanzo babok megfelelő párosítására: őrölt garbanzo bab, hummus, teljes kiőrlésű pita kenyér vagy garbanzo bab és barna rizs. Nem kell egyidejűleg étkezni kiegészítő ételeket, hogy mindkét, a Bastyr Egyetem állapotát kihasználhassa.

Mivel a vegetáriánusok nem fogyasztanak állati termékeket, a bab a fehérje legjobb forrása az étrendjükben. A bab is helyettesítheti az állati fehérjét több hetente egy héten keresztül, hogy csökkentse a telített zsírok bevitelét, amelyek állati fehérjeforrásokból állnak, és elhanyagolható a babban.

Célja

típusai

A fehérjék párosítása

Előnyök