Fehérje ételek enni ágy előtt

A magas fehérjetartalmú ételek jó ételeket kínálnak az esti fekvés előtt, mivel növelik a jóllakottságot és növelik a szervezet energiaköltségét, a Journal of Nutrition 2009. decemberi számában közzétett tanulmány szerint. Az alvás segít a javításnak és az izomszövetek felépítésének a testmozgás után, a 2012 augusztusában közzétett, “Orvostudomány és tudomány a sportban és a testmozgásban” című tanulmány szerint. A fehérje javasolt étrendi juttatása 46 gramm a nők számára és 56 gramm a férfiak napi adagja.

Baromfi és tenger gyümölcsei

A bőr nélküli, nem lefőzött baromfi és a tenger gyümölcsei gazdag étkezési fehérjeforrások. Például egy grillezett, bőr nélküli csirkemell 3 gramm része körülbelül 26 gramm fehérjét tartalmaz, míg 3 uncia főtt lazac 22 gramm étkezési fehérjét tartalmaz. A zsíros halak, például a lazac és a tonhal kiváló omega-3 zsírsavforrások, amelyek hasznosak lehetnek azok számára, akik obstruktív alvási apnoéval rendelkeznek, a 2013. decemberi “Frontiers in Neurology” című tanulmány szerint.

Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

A tejtermékek, például az alacsony zsírtartalmú tej és a joghurt vagy a csökkent zsírtartalmú sajtok egészségesek az étkezés előtt, mert mind fehérje, mind kalcium gazdag. A tejtermékek kedvező hatással vannak a testösszetételre és az egészséges testtömeg-kezelésre is. A “The Journal of Nutrition” című, 2011 szeptemberében közzétett tanulmány megállapította, hogy amikor megpróbálja lefogyni a testsúlycsökkenést, a tejtermékek fogyasztása növeli a testzsír csökkentését és az izomtömeg növelését.

Diófélék és magvak

A magok és diófélék gazdag fehérje, rost és szív egészséges zsírokban. Bár a diófélék magas kalóriát tartalmaznak, nem kapcsolódnak súlygyarapodáshoz, amint azt az “Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition” című, 2010-ben megjelent cikk is rámutatta, hogy az anyák növelik a jóllakottságot, növelhetik a szervezet energiáját És növelheti a testsúlycsökkenést azokban az egyénekben, akik megpróbálják megszabadulni.

Szója alapú élelmiszerek

A szójaalapú ételek kiválóan fogyaszthatnak, a vegetáriánus vagy a vegán étkezési terveket követõen a nagy fehérjetartalmú ételeket. A legtöbb növényi alapú fehérjével ellentétben a szója tartalmazza az összes olyan esszenciális aminosavat, amelyet a szervezet naponta igényel, és így a szója kiváló minőségű, teljes fehérjét eredményez. A szójababból készült élelmiszerek közé tartoznak a szójalapú vega hamburgerek, tofu, tempeh és edamame. Például 1/2 csésze tofu tészta tartalmaz körülbelül 10 gramm étkezési fehérjét.