El kell-e járnia a félmaraton félúton?

A félmaratonok kihívást jelentenek. Általában több futó van regisztrálva a félmaraton, és sok résztvevő megpróbál gyorsabban futni, mint a teljes maratoni tempó. A 13,1 mérföldes futás stresszes az izmokban és az ízületekben. Azonban sok félmaraton versenyző javította a személyes legjobbjait a verseny folyamán járó szünetekkel, hogy elegendő visszanyerési időt tegyen lehetővé a futáshoz.

Gondolj a félmaraton távolságra, mint három szakasz, mindegyik közel 7,4 mérföld hosszú. A félmaraton első harmadát a verseny ütemére melegítik, és jó hidratációs mintázatot kapnak. A legtöbb verseny nagyon korán indul, és néhány futó számára jó 15 perc futás szükséges ahhoz, hogy az izmok teljesen felmelegedjenek és az izületek lazaak. A tömeg kezdetben általában az elit, a jó és az átlagos futók körében van, így a nagy verseny első néhány percében a nem elit futóknak lehet gyalogos tempójuk.

Az olyan futók számára, akik újak a félmaratonoknál, a távolság befejezése önmagában is eredmény. Néhány szünetet tartva a diafragmát a mély lélegzetet biztosító mozgás teljes skálája teszi lehetővé. Az alsó test izmai és az izületek is felépülnek, mert a megnövekedett mély légzés lehetővé teszi a nagyobb oxigénnel átáramló vér áramlását. Ez az izomzatból származó hulladékterméket szállít, beleértve a hegymászásokból vagy sprint-intervallumokból felépített tejsavat. A félmaraton futók minden szintje előnyös lehet ezekből a módszerekből.

A második szakaszban a 4,4 mérföld, egy jó stratégia, hogy lelassul közeledik a víz / sport italt állomások és séta, miközben fogyasztja az italt. Egy perc alatt elindulni ezen az állomáson, és talán nyúlik a természetes út a gyalogos intervallumoknak a félmaratonba való beépítéséhez. A fele maraton utolsó harmada kulcsfontosságú egy erős befejezéshez, és a verseny első két harmadában a gyaloglás, a hidratáció és a táplálkozás a végén megnyugtatja a kényelmet és a sebességet. Az utolsó 7,4 mérföld alatt egy vagy több perc sétával ellentétesnek tűnhet, de sok futót kap a célvonalon túl, és megakadályozhatja a sérülést.

A hidratálás és a fokozatos visszatáplálás fontos szempontok a verseny utáni elsõ néhány órában. A legtöbb félmaraton befejezi a célvonalat, majd azonnal megáll a séta és elhagyja az utat a következő helyezettekből. Sok maratoni és félmaratoni rendezvény kínál egy posztfesztivál expo-t, és ideális alkalom lazítani a cipőn lévő fűzőket, sétálni, ivást, sört vagy sport italt fogyasztani. Ügyeljen arra, hogy tartsa a kalapot, ha forró a külső és egyenek banán, granola bár, fehérje bár vagy más könnyen emészthető étel. Néhány nappal a verseny után, tartsd a jó keverék szénhidrát és fehérje, nem sok zsírt és sok vizet. Az alvás eléggé elengedhetetlen az izmok és a kötőszövet javításához.

Félmaraton első harmad

A Walk Breaks élettana

A Half Marathon második és utolsó harmada

A verseny utáni helyreállítás