Csülök fájdalma és merevsége

Ha mindent rájössz, amire az ujjaidat használod, meg kell adnia, hogy mennyi fájdalom és merevség érheti el a csuklós ízületeket, amelyek befolyásolhatják a napi tevékenységüket. Ha nem szenvedett sérülést ezen a területen, és fájdalmat és merevséget tapasztal, több okból is előfordulhat. Lásd orvosa végleges diagnózist.

A fájdalmas csuklós tünetek egyik legszembetűnőbb oka az osteoarthritis, amely az Egyesült Államokban az Amerikai Egyesült Államokban az Amerikai Egyesült Államokból származó egy-egy embert érinti. Az ízületi gyulladás ezen formája akkor következik be, amikor az ízületeket körülvevő porc lebomlik, ami duzzanatot, fájdalmat és az érintett terület korlátozott mozgását okozza. Az ujjaid súlyos használata a megragadáshoz fájdalmat okozhat, ami egy nappal később fordul elő, mint a tevékenység. A merevség tipikusan reggel történik. Melegséget tapasztalhat, és bizonyos esetekben a bokájuk rendellenesül hathat.

A rheumatoid arthritis, amely szintén érinti az ízületeket, egy autoimmun betegség, amely egész testben tüneteket okozhat. A betegség oka nem világos, de a genetika szerepet játszhat. Az immunrendszer megtámadja az egészséges szöveteket, ami az ízületek gyulladásához, valamint más tünetekhez vezet, beleértve a fáradtságot, a gyengeséget és a duzzadt mirigyeket. Az ujj és a lábujj csuklója érintheti. Fájdalom, merevség és bizsergő érzések fordulhatnak elő a kezekben és a lábakban. A kezek duzzanata szintén lehet a rejtélyes Dr. Johnny Su of the Cleveland Clinic szerint.

Lehet, hogy meglepett, hogy megtudja, hogy a pajzsmirigy betegsége befolyásolhatja a nyakánkat, de lehet. Ez a betegség akkor fordul elő, ha a pajzsmirigyhormon szintje túl alacsony. A fáradtság, a száraz bőr és a hidegség mellett a hypothyreosis is okozhat ízületi fájdalmat és merevséget. Duzzanat előfordulhat a kezek és a lábak kisméretű ízületeiben is, mint például a csípőcsúcsok, Dr. Todd B. Nippoldt, a Mayo Klinika endokrinológusa szerint. A kognitív nehézségek és a székrekedés további lehetséges tünetek.

Gyulladásgátló szereket használnak mindkét arthritis formában. Szteroid injekciók is alkalmazhatók. Ha az ízületi gyulladás hatással van a kezekre, az ízületek stabilizálására is használható. Ha reumatoid artritiszben szenved, orvosa immunrendszert írhat fel a betegség kezelésében. A fizikoterápia az ízületi funkciók fenntartására szolgál. Egyes esetekben szükség lehet műtétre a súlyosan érintett ízület javítására. Ha a csülök fájdalma a hipotireózis eredménye, akkor az elsődleges kezelés a hormonszintet szabályozó gyógyszerek.

osteoarthritis

Rheumatoid arthritis

Hypothyreosis

Kezelési lehetőségek