Biztonságos és hatékony diétás pirulák stimulánsok nélkül

A múltban a diétás pirulákat kereső emberek csak olyan stimulánsok közül választhattak, mint az efedrák, a fen-fen vagy a dexedrin. Az élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet tisztviselői teljes mértékben tiltják a piac sok stimulánsát, és sürgették az orvosokat, hogy tartalékolják a Dexedrine-t olyan betegségek kezelésére, mint a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar (ADHD). A 21. században a diéták választhatnak többféle vényköteles és over-the-counter súlycsökkentő segédeszközt, amelyek nem tartalmazzák a stimulánsokat.

alli

A 18 évesnél fiatalabbak, akik viszonylag biztonságos, stimuláns-mentes táplálékot igényelnek, az Mayo Clinic szerint az Alli-t tekinthetik. Az Alli, amely a pulton keresztül érhető el, 60 milligramm zsírt blokkoló gyógyszert vagy orlistatot tartalmaz. Ez az összetevő segít a diétáknak kevesebb zsírt emészteni és áthaladni a bélmozgásokon. De néhány ember azt állította, hogy az orlistat károsította a májat. Ha az Alli szedése során sárgaságot vagy sötét színű vizeletet tapasztal, keresse fel a sürgősségi orvosi beavatkozást.

Xenical

A Xenical a Mayo Clinic szerint 120 milligramm orlisztátot tartalmazó gyógyszer. Azok a személyek, akik Xenical-t szedik és a jó étkezési szokásokat gyakorolják, évente 5-7 fontot veszítenek annál, mint a diétás gyógyszerek nélkül. Az Alli-használók évente három-öt fonttal többet veszítenek, mint a diétával és a testmozgással. De azok, akik étkezés közben több mint 15 gramm zsírt fogyasztanak, nagyobb valószínűséggel tapasztalják a kellemetlen mellékhatásokat, mint például az ellenőrizhetetlen bélmozgás, a végbélnyálkahártya és a zsíros széklet.

A bupropion

Egyes orvosok előírják az antidepresszáns gyógyszer bupropiont, hogy segítsenek a betegeknek a testsúlycsökkenésben, az Országos Diabétesz Intézet és Emésztőrendszer és Vesebetegségek szerint. A bupropion, amelyet általában Wellbutrin vagy Zybanként forgalmaznak, nem stimuláns, hanem segít az agyban lévő vegyi anyagok – például a szerotonin – szabályozásában. Így a páciens kevésbé hajlamos arra, hogy olyan pusztító viselkedést vegyen fel, mint a dohányzás vagy a túlérzés a depresszió vagy a szorongás miatt. A bupropion a mellékhatások, például a fokozott depresszió és izgalom kockázatát hordozza, különösen a 24 év alattiaknál.

A topiramát

Néhány beteg fogyhat a Topiramate vagy a Topamax gyógyszer bevételével, az Országos Cukorbeteg-Intézet és az emésztőrendszer és a vesebetegség szerint. A topiramát általában görcsrohamok vagy bipoláris zavar kezelésére írják fel, de néhány orvos “off label” -et használ, hogy segítsen a betegeknek testsúlycsökkenés nélkül. A topiramát lehetséges mellékhatásai közé tartoznak a szájszárazság, a depresszió, a fejfájás és az ízlésének megváltozása.