Az izom erőssége

A mai társadalomban sokan arra törekszenek, hogy erőt és izmokat építsenek abban a reményben, hogy javítják esztétikai vonzerejüket vagy a sportban való jobb teljesítményt. Azonfelül, hogy javítani szeretné a megjelenését és végrehajtását, az erőnléte növelése és az izomépítés sok pozitív hatással lehet az általános egészségére és jólétére.

Az izomerõ növelésével járó egyik legnagyobb egészségügyi ellátás az elhízás jelentõs csökkenése. Az elhízás a felesleges energiafelhalmozódás betegsége, és több kalóriát vesz fel, mint éget. A kalóriák közül, amelyeket éget, a túlnyomó többség azok, akik nyugalomban égnek – ez a folyamat az Ön alapanyag-metabolizmusának (BMR). A BMR nagymértékben változik az emberek között, attól függően, hogy az ember mennyire sovány testtömegű. Az “American Journal of Physiology – Endocrinology and Metabolism” című 2002. évi kutatás azt mutatta, hogy a tesztoszteron-befecskendezésen keresztül, akár testmozgás hiányában is, az izomnövelés révén a BMR növekedése jelentősen csökkentheti a testzsírt.

Egy másik súlyos betegség, amely növeli az izomerőt, segít megelőzni a cukorbetegséget. A diabétesz a túlzott inzulinrezisztencia által okozott betegség, és a Diabetes Care című folyóirat 1992-es kutatása egyértelműen azt mutatja, hogy az izom glükózfelvétel normális arányának megzavarása központi szerepet játszik az inzulinrezisztencia és végül a cukorbetegség kialakulásában. Szerencsére azonban 2007-ben a “The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” című kutatás egyértelműen kimutatta, hogy az izomépítés az egyik legjobb módja a megfelelő glükózfelvétel biztosításának, és ezáltal a cukorbetegség megelőzésének.

Az osteoporosis és a szarkopenia mind olyan betegségek, amelyek befolyásolhatják Önt, ahogyan koraszkodik, és a csont ásványianyag-sűrűsége és az izom súlyos veszteségei jellemzik. Szerencsére azonban 1997-ben a “Journal of Bone and Mineral Research” és 1995-ben a “Gerontológiai folyóiratok” című kutatásai azt mutatták, hogy a rendszeres erõs edzések révén nagymértékben megakadályozzák e betegségek kockázatát.

A növekvő erő és az izomépítés elengedhetetlen azok számára, akik rákos megbetegedés vagy szívelégtelenség miatt szenvednek. A jelentős stresszes időszakokban, például ezeknél a betegségeknél, az aminosav-követelmények jelentősen magasabbak, és elegendő izomtömeget elengedhetetlen ezen igények kielégítéséhez. A New York-i Tudományos Akadémia évkönyvek 2000-ben végzett kutatásai és 1999-ben a Chest című folyóiratban azt mutatták, hogy az embernek az izomtömeg mennyisége az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a betegségek túlélésének valószínűségét.

Az elhízás megelőzése

Cukorbetegségmegelőzés

Osteoporosis és Sarcopenia Prevention

Csökkentette a rákos megbetegedés kockázatát vagy a szívritmust