Az én csontcsontom fáj a futás után

Ha a shinbone fáj a futás után, valószínű, hogy a sípcsontokkal küzd. Ez a sérülés gyakori a futók és a szabadidős és képzett sportolók között egyaránt. A sípcsontszálak olyan túlzott mértékű sérülések, amelyek túlzott stresszt okoznak a sípcsonton vagy a sípcsonton. Ennek a sérülésnek a gyors felismerése és kezelése megakadályozhatja, hogy az idő múlásával egyre nehezebbé váljon.

Shin Splint tünetei

A sípcsontokat a sípcsont mentén vagy közvetlenül a fájdalom jellemzi, jellemzően a belső él mentén. A lokalizált fájdalom jellemzően 4-6 hüvelyk hosszúságú, és enyhe duzzanatot is jelenthet. Sok esetben a fájdalom gyakran jelen van az edzés korai és késői szakaszában, de gyakran csökken a pihenés idején. Sípcsont fájdalom súlyosbodni fog az idő múlásával, kezdve egy tompa fájdalomtól, és éles fájdalomhoz vezet, ami gyakran elég fájdalmas ahhoz, hogy megakadályozza a testmozgást.

Shin Splint okozza

A sípcsontszálak túlzott erőt fejtenek ki a koponyáján és a kötőszöveteken, amelyek az izmaidat a csonthoz kötik. Hirtelen növeli futási idejét vagy távolságát. Ezenkívül kemény felületeken, lejtőn vagy lejtős felületeken is futnak, mint például a nem megfelelő vagy elhasználódott lábbeli. Végül a hirtelen elindulások és megállások, például a kosárlabda és a tenisz, szintén szerepet játszhatnak a csúszdák súlyosbodásában.

Azonnali kezelés

A megfelelő diagnózis orvosának fizikális vizsgálatát és az edzés előzményeinek értékelését teszi szükségessé, de ha úgy gondolja, hogy cölöpök vannak, akkor több azonnali kezelési lehetőség is megfelelő. Használjon jégcsomagot a gyulladás csökkentésére vagy gyulladáscsökkentő gyógyszerek, mint például ibuprofen vagy naproxen alkalmazására. A sérülések helyének széles kötéssel történő összekapcsolása szintén csökkentheti a kényelmetlenségét. Felemezze lábát nyugalomban, különösen éjszaka. Mint minden sérülésnél, a sípcsontok mértéke diktálja a teljes helyreállításhoz szükséges időt.

Hosszú távú kezelés

Végül, a lábszárakból való visszatéréshez idő és türelem szükséges. Hozzon létre egy nyújtó és erősítő rendszert, amely a tehenre és az elülső lábra fókuszál. Kerülje el a futást addig, amíg a tünetei teljesen megszűnnek, ami gyakran 2-4 hétig tart. Pihenés közben forduljon az alacsony hatású tevékenységekhez a szív- és érrendszeri fitnesz fenntartásához, például úszáshoz és álló kerékpározáshoz. Ha folytatja a futást, akkor puha, egyenletes felületen kezdjen, és félúton csökkentse távolságát és intenzitását. Fokozatosan növelje távolságát egy három-hat hétig tartó időszakban, de ne emelje intenzitási szintjét addig, amíg ezt az időszakot el nem éri.