Az alsó jobb lábam fáj a futás után

Ha az alsó jobb oldala fáj a futás után, lehet, hogy sípcsontjait, gyakori futó sérüléseit szenvedik. Sípcsontok az izmok, az inak és a szövet alsó lábának gyulladása. A sípcsont – az alsó lábán lévő nagy csont is beletartozhat. Sípcsontok okoznak fájdalmat a sípcsont mentén vagy mögött. Ez a fájdalom gyakran előfordul a futás után vagy esetleg másnap.

Okoz

A sípcsontok különösen gyakoriak azoknál a kezdő versenyzőknél, akik túlságosan túl korai képzést végeznek, vagy akiknek lábelhelyezési hibái vannak. A sportkárosodás klinikája szerint a futószalagok gyakori okai a túlterhelés vagy a lábfej túlzott befordulása a futó szakaszban, a túlfutás vagy a túlzott gördülés kifelé, nem megfelelő cipők, túlságosan túl gyorsan futnak, kemény felületeken futnak; És minimális rugalmasságot biztosít a boka ízületében.

Kezelés

Fájdalom az alsó lábán a sípcsontoktól enyhe vagy súlyos lehet. A legfontosabb dolog, hogy felgyorsítsuk a gyógyulási folyamatot, pihenjen a lábadon. A Runner’s Rescue legalább 5 napig vagy hosszabb ideig ajánlja a teljes pihenést, ha fájdalmat érez. Jégcsomagot alkalmazzon az alsó lábára 15 percig, és emelje meg a lábát a duzzanat csökkentéséhez. Csomagolja be a lábát egy kompressziós kötéssel, hogy új futócipőket, sport orthoticokat és talpbetéteket viseljen, hogy segítse a gyógyulást. Ha az öngyógyítás nem könnyíti meg fájdalmát, forduljon orvoshoz.

Medence fut

Ha használják a futást vagy jól érezzük magunkat, mert új futási rendszert indítottunk el, depresszióba kerülhetünk, ha inaktívak vagyunk, és nem tartjuk fenn a fitness szintet. Szerint a Runners Rescue, medence futás egy nagyszerű módja annak, hogy maradjon illeszkedjen, és segít a shin splint gyógyító folyamat. A medence futása lehetővé teszi, hogy biztonságos környezetben fusson a víz által támogatott sérüléssel, így minimálisra és fájdalomig képesnek kell lennie. Ha úgy érzed, hogy néhány napig nem tudsz normálisan futni, akkor a medencefutás remek módja annak, hogy még mindig helyreálljon a helyreállítás során.

Megelőzés

Annak megelőzése érdekében, hogy a futó sérülések, mint például a lábszárak, először is megtörténjenek, határozza meg a sérülés okait. Az ortotikumok vagy talpbetétek hasznosak lehetnek a túlpronáció vagy a túlfutás szempontjából. A Sports Killer klinika azt javasolja, hogy ne növelje futási távolságát hetente több mint 10 százalékkal, így az izmok nem túlterheltek. Változzon a futófelületekről olykor, hogy lágyabb, füves területeken fusson jobb lengéscsillapításhoz, és nyújtózkodjon és melegítse az izmokat a futás előtt, így nincsenek szorosan az alsó lábizmok.