Arginin és warfarin

Ha kezelőorvosa varfarint ír elő, akkor óvni kell az egyéb gyógyszerek vagy táplálékkiegészítők szedésétől, amelyek nagyítják a hatásait, mert ez a gyógyszer súlyos vérzést okozhat, ami életveszélyes lehet. A hosszú távú hatóanyagok, köztük a ginzeng, a lucerna, az ördög karma, a ginkgo biloba és a ló gesztenye. Beszéljétek meg a lehetséges kölcsönhatásokat egy egészségügyi szolgáltatóval, mielőtt a warfarint kiegészítenék bármilyen kiegészítéssel.

A warfarin L-argininnel történő bevitele szerint a BJC Health, a nonprofit egészségügyi szervezet, amely St. Louis, Illinois déli részén és Missouri középső részén található. Az L-arginin, egy félig esszenciális aminosav, különböző módon működik a szervezetben, mint a warfarin. Az aminosav az erek kitágulását okozza, míg a warfarin a vér alvadásának megakadályozásával működik.

A warfarint, amelyet antikoagulánsnak minősítenek, arra van előírva, hogy vérrögöket tartson az erekben. Azt is előírják, ha szívrohamot szenvedett, bizonyos típusú szabálytalan szívverés vagy csere vagy mechanikus szívbillentyűvel rendelkezett. A vénás trombózis megelőzésére használják, amely a duzzanat és a vérrögök kombinációja az erekben, valamint a tüdőben a tüdőembólia.

Az L-arginin a szervezetben nitrogén-monoxidra változik. A salétromsav viszont vasodilatációt vagy véredény relaxációt okoz. Előzetes tudományos bizonyítékok arra utalnak, hogy az arginin hasznos lehet olyan betegségek esetén, amelyek javítják az értágulást, beleértve az eltömődött artériákat vagy atheroszklerózist, valamint mellkasi fájdalmat, koszorúér-betegséget, szívelégtelenséget, merevedési zavarokat, perifériás érbetegségeket és fejfájást, A MayoClinic.com szerint.

Ha warfarint szed, rendszeres normál normalizált arányt kell kapnia, vagy INR, vérvizsgálat, amely biztosítja, hogy a dózis biztonságos tartományban legyen. Önnek is meg kell adnia egészségügyi szakembereinek a gyógyszereinek teljes listáját. A jegyzéknek tartalmaznia kell az over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat, gyógynövényeket és egyéb kiegészítőket. Vegye figyelembe azt is, hogy a kiegészítőket az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatala nem szabályozza, így a gyógyszerek nem állnak biztonságban a termékek minőségében és tartalmában, a BJC Health szerint.

Hatások

Warfarin használata

L-arginin használata

Szakértői Insight