Alsó hátfájás kettlebell edzés után

Egy 2011-es, a hátfájás statisztikáról szóló beszámolójában az American Chiropractic Association arról számol be, hogy öt amerikai közül négyen életük egy bizonyos pontján a hátfájás tapasztalható. A problémák az izomtörzsektől kezdve a gerincvelő herniációig terjednek. Gyakran az első epizód egy új tevékenység vagy gyakorlat után fog jönni. Néhány ember számára ez az új gyakorlat lehet kettlebell, a súlyzós edzés dinamikus formája, mint a súlyzók.

A Kettlebells több mint 100 éve része a súlygyakorlásnak, és része volt a 20. század eleji erősödő tüntetéseknek. Oroszlánból származik, a kettlebell hasonlít egy fogantyúval ellátott tekercslabdával, amelyet egy sportoló használhat a súly mérséklésére vagy más gyakorlatok elvégzésére. A kettleball segítségével kivételes stressz alakulhat ki a testén. A súly mozgatásához a szervezetnek szüksége lesz arra, hogy a stabilizáló mozgás stabilizálódjon, és igényt támaszt a törzs alapvető izmairól, beleértve az alsó részét is. A mag erejének növelésével a kettlebell edzés valóban segíthet a hátproblémák elkerülésében.

Bár az alsó hátfájás gyakori, számos oka van. Problémák feszült izmokból, osteoarthritisből, spondylosisból, degeneratív ízületi megbetegedésből, csípős idegekből vagy herniated vagy bulging lemezekből származhatnak. Szerencsére a háti fájdalom esetek csaknem fele két héten belül és 90 százalékon belül három hónapon belül megoldódik. Néha a fájdalom a lábak fenekébe vagy hátsó részébe sugárzik, és nevezik icsikának. Bár a legtöbb eset javulni fog anélkül, hogy orvosát láthatta volna, a bélvesztés elvesztése vagy a lábak progresszív gyengesége jelzi, hogy azonnal szakmai segítséget kap.

Rövid pihenőidővel és tevékenységének korlátozásával csökkentheti fájdalmát. A duzzanat csökkentése érdekében 10-15 percig jégeket kell felhordani. Próbáljon ki egy fűtőpárnát az izomgörcs és a merevség csökkentésére. Számos nem szteroid gyulladáscsökkentő áll rendelkezésre a pulton. Dr. Stephen Hochschuler, az alsó fájdalomcsillapító központ javasolja az ibuprofent, a nátrium-naproxidot vagy az acetaminofent. Azt is ajánlja, hogy ha kétségei vannak a helyzetével kapcsolatban, vagy ha fájdalmai rosszabbá válnak, akkor kérjen orvoshoz értékelést.

A kettőbellok más módot kínálnak a súly megtartására és az új dinamikát az edzésprogramba. Azonban minden új gyakorlatot fokozatosan kell elkezdeni, hogy a szervezet képes legyen alkalmazkodni az új igényekhez. Használjon helyes formát, és lassan felmelegedjen, és nyújtsa az izmokat az edzés előtt. Kettlebell gyakorlatokat kell elvégezni a tailbone vissza, nem pedig a lekerekített hát. Hajlítsa a térdét, nem pedig a derekát a kettlebell hintáira. Fenntartsa a semleges gerincet úgy, hogy egyenes vonalat tart a csípőjétől a fejedre. Ha helytelen formában van, akkor a hátsó kerekítés az alacsony háttestet hiperextendé alakítja – súlya többé nem oszlik el egyenletesen a testen, és az alsó hátsó izmaira támaszkodva felemeli a súlyt. Ez közvetlenül az alacsony hátfájáshoz vezethet.

Kettlebells for Workouts

Alsó fájdalom

Kezelés

Kettlebells biztonságos használata