Alacsony tesztoszteron a férfiak és a fogyás kérdések

A hormonszint jelentős hatással lehet arra, ahogyan az emberi test nyereséget és súlyt veszít. Az alacsony tesztoszteronszintű férfiak nagyobb valószínűséggel elhízottak, és gyakran nehézségekbe ütköznek. Az étkezési szokások és az aktivitási szint változása befolyásolhatja a tesztoszteron mennyiségét a véráramban. A férfiak tesztoszteron szintje is csökken az életkorral, ami hatással lehet a könnyű súlycsökkenésre.

A Mayo Klinika szerint a tesztoszteron segít fenntartani számos testfunkciót és rendszert a férfiakban, beleértve a csontsűrűséget, az izomtömeget és az erőt, a vörösvértestek termelését, a szexuális funkciókat és a zsíreloszlást. Azok a férfiak, akiknek alacsony a tesztoszteron szintje, akár az életkorból, akár az endokrin problémáktól, nagyobb súlyt helyeznek el, és a meglévő súlyt elvesztik. Azok a férfiak, akik megpróbálják lefogyni a testtömegüket és problémák merülhetnek fel, szükség lehet a tesztoszteronszint ellenőrzésére.

Az Andrológiai Levéltár szerint az elhízott résztvevők a 20-60 éves férfiak vizsgálatában szignifikánsan magasabb inzulinszintet és alacsonyabb tesztoszteronszintet mutattak, mint a normál vagy túlsúlyos férfiak. Ez a helyzet az egész korosztályban, ami arra utal, hogy a zsír nagyobb hatást gyakorol a tesztoszteron szintre, mint az életkor előrehaladtával.

A férfiak tesztoszteronszintjei reagálnak a gyorsaságra, beleértve a 24 óránál rövidebb időszakokat is. Az American Journal of Human Biology szerint a reggeli órákban alacsonyabb tesztoszteron-szintet mutató fiatal férfiak voltak, akik egyetlen estét elszalasztottak. Ez azt sugallja, hogy az étkezés elhagyása vagy az étkezési bevitel súlyos csökkentése a fogyás számára hátrányosan befolyásolhatja a tesztoszteronszintet.

A Helsinki Egyetemi Központi Kórház Belgyógyászati ​​Klinikája szerint az elhízott, testsúlycsökkentő férfiaknál a tesztoszteron szintje is emelkedett. Egy 38 alacsonyabb energiatartalmú középkorú férfi tanulmányában a férfiak, akik elvesztették súlyukat, a HDL-koleszterin és a tesztoszteron emelkedése mutatkozott. Bár a súlycsökkenés nehéz lehet a csökkent tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak számára, a könnyű súlycsökkenést okozó hormonális változások miatt könnyebben tartható.

A tesztoszteron terápia csökkentheti a tesztoszteronszintet a férfiaknál, valamint a súlygyarapodást, az alvásminta változásait és a szexuális zavarokat, amelyek gyakran kísérik ezt a betegséget. A Mayo Klinika szerint azonban a tesztoszteron terápia légzési problémákat okozhat alvás, bőrbetegségek, nem vírusos prosztata növekedés és megnagyobbodott mellek között. Ez csökkentheti a spermium számát és a herék zsugorodását okozhatja. A tesztoszteron terápiát csak gondosan és orvosi felügyelet mellett szabad használni.

Jelentőség

Súly és tesztoszteron

A tesztoszteron és a kimaradt étkezések

szempontok

Figyelem