Alacsony kalóriatartalmú étrend és fejfájás

A fejfájás étrendi változásokkal is előfordulhat, különösen akkor, ha kalóriát vagy szénhidrátot vág el. A biztonságos súlycsökkenés azonban nem okozhat kellemetlen mellékhatásokat, például fejfájást. Ha alacsony kalóriatartalmú étrendet tapasztal, akkor fejfájást tapasztaljon, győződjön meg róla, hogy rengeteg vizet és biztonságos testsúlycsökkenést okoz.

Ha alacsony kalóriatartalmú diétát követel – gyakran naponta 1000 és 1200 kalóriát tartalmaz a nők számára, és naponta 1200 – 1600 kalóriát tesz a férfiaknak – fejfájást okozhat. Alacsony vércukorszint, amely akkor következik be, ha túl kevés glükóz van a vérben, előfordulhat, ha kihagyja az ételeket, hogy elérje a súlycsökkentő kalóriatartalmát. A testsúlycsökkenés során előforduló fejfájás megelőzéséhez néhány órán keresztül rendszeresen étkezzen és fogyasszon.

Az alacsony kalóriatartalmú étrend, amely gyors fogyáshoz vezet, fejfájást okozhat – különösen akkor, ha a szénhidrátbevitel túl alacsony. A 2011-es “Nutrition Journal” című tanulmány szerint a ketózis tünetei, amelyek akkor fordulnak elő, ha metabolikus melléktermékek keletkeznek, a ketonok a szervezetben, mivel a szénhidrátok helyett üzemanyagként zsírokat szednek le – például fejfájást, rossz leheletet, gyengeséget És székrekedés. A testsúlycsökkenés során csökkentse a fejfájás esélyét, enni legalább 130 gramm szénhidrátot – ami az ajánlott táplálékkiegészítés vagy az RDA – naponta, és elkerülje, hogy heti több mint 2 fontot veszítsen el.

Mivel a kiszáradás a fejfájás járó tényezője, sok vizet fogyaszthat, ha alacsony kalóriatartalmú, súlycsökkentő étrendet követel – különösen akkor, ha rendszeresen gyakorolsz. Az ivóvíz, különösen az étkezés előtt, segít feltölteni, és megkönnyíti az alacsonyabb napi kalóriaelosztást. Az Orvostudományi Intézet jelentése szerint a megfelelő beviteli szint körülbelül 16 csésze víz naponta a férfiak és napi 11 csésze naponta a nők számára. Ezek az összegek tartalmazzák a vizet más italok és élelmiszerek esetében. A Rochester Orvostudományi Egyetem beszámol arról, hogy a vízbevitelének mintegy 80 százaléka származik vízből és italokból, és 20 százalék általában élelmiszerből származik.

Csak azért, mert fejfájást kapsz, nem jelenti azt, hogy a diétája a tettes. A Berkeley Egyetem Egészségügyi Szolgálata beszámol arról, hogy a fejfájás a fáradtság, a depresszió vagy az érzelmi stressz okozta izomzáródás jele lehet. Ha azonban krónikus fejfájást tapasztal, nem veszít kevesebb mint 2 fontot hetente, és sok vizet ivott, lehet, hogy beszéljen orvosával. Bár a fogyás alatt fejfájás fordulhat elő, a krónikus fejfájás, amely nem csökken, súlyos betegség jele lehet.

Alacsony vércukorszint és fejfájás

Alacsony karcsú étrend és fejfájás

A hidratálás fontossága

Krónikus fejfájás aggodalmak