Alacsony fehérvérsejtek és a d-vitamin hiánya

Régóta ismert, hogy a D-vitamin fontos szerepet játszik az erős csontok és fogak fenntartásában. Új bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a D vitamin fontos szerepet játszik az immunfunkcióinak szabályozásában, a 2009-es tanulmány szerint a “Szakértői vélemények a klinikai immunológia területén”. A vizsgálat szerint a D-vitamin hiánya sok betegséghez kapcsolható. A D-vitamin szükséges a fehérvérsejt-termelés növeléséhez is.

Az immunrendszered

Az immunrendszer megvédi Önt a behatoló vírusoktól, baktériumoktól és parazitáktól, valamint számos egyéb betegséget okozó szervezetből. Az immunrendszer két védelmi vonalat vagy támadást tartalmaz. Az első nem specifikus, és magában foglalja a bőrét, könnyeit, az orrotokban lévő hajat és a légzőszervi nyálkahártyát, hogy csak néhányat említsünk. A specifikus védelmi rendszer a fehérvérsejtjei, amelyek két alapfajta – a limfociták, a nyirokrendszer, a leukociták vagy a fehérvérsejtek – jönnek létre.

Fehér vérsejtek és D-vitamin

A fehérvérsejtek egy D-vitamin receptort hordoznak, amely lehetővé teszi az immunrendszer számára a fertőzés elleni védelmet. A WBC-k többféle típusa van, beleértve a dendritikus sejteket és makrofágokat, amelyek mindegyike D-vitamint igényel munkájuk elvégzésére. A Linus Pauling Intézet kijelenti, hogy bizonyos esetekben a makrofágok olyan enzimeket termelnek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a D-vitamin aktív formáját a makrofágok megfelelő működéséhez elengedjék.

cathelicidin

D-vitamin hiány esetén az antimikrobiális peptid-katheicidin alacsony. A WBC-k által termelt katekilidin a mikrobiális behatolók támadása ellen. A D-vitamin elősegíti a széles spektrumú peptid megnövekedett termelését, és növeli immunitását a fertőzésre. D-vitamin nélkül, mint egy hiány esetén, sokkal nyitottabbak a betegségek és a betegségek. Egy 2008-as tanulmány a Journal of Allergy és a Clinical Immunology programban napi három héten keresztül összesen 14, 4000 nemzetközi egység D-vitamint tartalmazott, és megállapította, hogy a fehérvérsejtek több katekilidint termeltek.

A D-vitamin és a fehérvérsejtek közötti kapcsolat

A D-vitamin új fiziológiai funkciói felmerülnek, állítja a “Szakértői vélemények a klinikai immunológia” című cikket. Nyilvánvalóvá válik, hogy a D-vitamin elégtelensége és hiánya a gyenge immunműködéshez kapcsolódik, ami alacsony fehérvérsejtszámra utalhat. A vizsgálat hozzáteszi, hogy a D-vitamin hiánya összefügg a megnövekedett fertőzésekkel és a rákos megbetegedésekkel, de több kutatásra van szükség. Ne cserélje le a D-vitamin pótlást bármilyen hagyományos gyógyszerre vagy kezelésre anélkül, hogy orvosával konzultálna.