A torna olimpiai jogosultsági követelményei

Az országos tornateremekben és iskolákban a fiatal lányok és fiúk gyakorolják a lendületet és a boltíveket abban a reményben, hogy a következő olimpiai sztár lesz. Ez egy versenyképes terület, csak öt tornász választották ki az amerikai olimpiai csapatot, valamint két-három helyettest. Annak érdekében, hogy az olimpiai csapatot megkapja, a tornászoknak meg kell felelniük mind a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC), mind az USA gimnasztika követelményeinek.

Szabalyok szerint jatszani

Minden olimpiai reménységnek be kell tartania a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Olimpiai Chartáját. Például a tornászok nem versenyezhetnek pénzügyi elrendezés részeként, vagy nem adhatnak el hirdetéseiket a hirdetéseknek a NOB jóváhagyása nélkül. Szintén tiszteletben kell tartaniuk a tisztességes játék szellemét, és be kell tartaniuk a doppingellenes szabályokat. A Nemzetközi Nómenklatúra szabályainak megfelelően a tornászoknak országuknak állampolgáraiknak kell lenniük, de a sportolók, akiknek kapcsolatai vannak egynél több országban, kiválaszthatja, melyik versenyt kell tennie. A Nemzetközi Nómenklatúra Igazgatóságnak jogában áll megadni vagy megtagadni a torna azon kívánságát, hogy a sajátjától eltérő országban versenyezzen.

Kor követelményei

A tornásznak 16-an kell lennie december 31-ig az olimpiai év, bár egyesek úgy vélik, hogy a szabályt nem mindig figyelték meg. 2008-ban felmerültek kérdéseket arról, hogy milyen fiatalok voltak a kínai nők. Mindazonáltal a csapat megkapta a szükséges dokumentumokat, hogy igazolja korát. A 2000-es olimpián a kínai női csapat megnyerte a bronzot, de 2010-ben visszavonták az érmüket, amikor felfedezték, hogy egy tornász meghamisította a korát.

Olimpiai kísérletek

A nők számára a kétnapos próba mindent körülvevő bajnoka automatikusan helyet kap az olimpiai csapat számára. Az első és a második helyezettek a férfiak körében mindaddig mennek, amíg a hat esemény közül legalább háromban a három legmagasabb pontszámot produkálják. Ahhoz, hogy eljusson a próbákhoz, a tornásznak nemzeti versenyen kell versenyeznie az USA Gymnastics programján keresztül. Azok a tornak, akik a betegség vagy sérülés miatt nem találják meg a kísérleteket, kérhetik a vizsgálóbizottságot.

Választási bizottság

A versenyzők versenyzői vagy a petíció benyújtása után még a csapat válogathat, ha az USA Gymnastics válogatott bizottsága felveszi őket. Négy nő és két férfi jelentkezik a versenyen, és még három ember kapja meg a fejét a következő napon. A bizottság a póttagokat is nevezi, amikor a csapat többi részét választják.