A tejet rossz az aerob testmozgás előtt?

A tejet előidézve a tej előfordulása és lefelé mutatója, de egyáltalán nem rossz dolog. A tej számos tápláló táplálékkal jár, amelyek segítenek az izmok, a csontok és a sejtek egészségének. Sok ember kapcsolódhat vissza a “Got Milk” -hoz? Szlogenek, népszerű sportolók és hírességek összekapcsolása a fogyasztói tejal, és bár nem a legjobb italt a tevékenység során, finom, hogy a tejet részesítse egészséges étrendjében.

Tej tartalmaz fehérjét, ami a szervezet igényei szerint javítja és újraépíti a károsodott izmokat a gyakorlat során. A tejet egyszerű szénhidrátok is szállítják, amelyek hasznosak a glikogén energia tárolására, valamint jelentős mennyiségű kalciumot, amely jelentős csontintegritást és sűrűséget tart fenn. Kombinálja a tej táplálkozási előnyeit az ellenállóképességgel, és a csontjai optimális sűrűséget és sűrűséget eredményezhetnek. Míg a tejet leggyakrabban edzés utáni italként ajánlják, a “Journal of Sports Sciences” 2013-as kiadása szerint szénhidrát fogyasztása esetén a fehérjeital javíthatja a testmozgást.

Az “Orvostudomány és tudomány a sportban és a testmozgásban” című 2009-es számában közzétett, az American College of Sports Medicine álláspontja szerint minden edzés előtti harapnivalók alacsony zsírtartalmúak, ezért a soványtejet a teljes tejre kell választani. A sovány tej szolgáltatja az ajánlott zsírbevitel körülbelül 1% -át, és gyorsabban lebontható. A kompenzáció 65 kalóriaenként kevesebb kalóriaenként, ami problémát jelenthet azok számára, akik nagyobb kalóriatartalmat akarnak, mert megpróbálják növelni a méretüket.

A tej súlyos tejtermék-folyadék, és mérsékelt és intenzív testmozgás során problémákat okozhat, mivel lassan emésztjük, és nagy mennyiségű zsírt tartalmaz. Ez hányingert, görcsöt és hányást okozhat. Melvin H. Williams, a “Táplálkozás az egészségért, a fitnesz és sportért” című könyv szerzője szerint 1 csésze tej a javasolt nátrium beviteltől 6 százaléka, amely kb. 151 milligramm, és amely fokozott szomjúságérzetet vagy kiszáradást okozhat gyakorlat. Végül, a tej a vékony filmbevonatos szájjal és torokkal – bár nem növeli a váladékot vagy a nyálkahártyát – olyan pszichológiai hatást vált ki, ami köhögést vagy köpennyel jár.

A pontos időzítés biztosítja a kulcsot, hogy kiegyenlítse a tejet a testmozgás előtt. Williams azt javasolja, hogy olyan tejtermékeket, mint a tej, három-négy órával a fizikai aktivitás előtt. Ez lehetővé teszi a tej teljesen emésztését, korlátozza az émelygés kialakulását és lehetővé teszi a fehérjék optimális kihasználását. A minta edzés előtti snack lehet zabkása a sovány tejből vagy sovány tejből, banánnal.

A tej előnyei

A skim vs teljes tej

A Tej előtti tej negatívjai

Az edzés előtti tej időzítése