A szívem ugrik a testmozgás során

Szabálytalan szívverés a testmozgás során, amelyet szívritmuszavarnak, koraszülött szívösszehúzódásoknak vagy társalgásnak is neveznek, mint egy ütem elhagyása több okból is eredhet. Néhány ilyen oka állandó állapotok vagy betegségek, míg mások ideiglenes állapotok. A szabálytalan szívverés okainak öndiagnosztálása késleltetheti az életmentő kezelést. Erősen ajánlott az orvos tanácsadója, hogy meghatározza az aritmiát.

A MedlinePlus normál pihentető szívverést határoz meg 60-100 ütem / perc alatt. A gyógyszeres kezelés csökkentheti az átlagos normál pulzusszámot. A szívbetegségekre vonatkozó orvosi kifejezések magukban foglalják a bradycardát, a szívverések lassabb kifejezését, mint ezek az arányokat, és a tachycardia, a szívverés 100 vagy annál több perc. A szabálytalan szívverések magukban foglalhatják a szívdobogásérzetet, gyors szívverést vagy hiányzást.

Azok, akik rendszeresen dolgoznak, csökkenthetik pihentető szívverésüket 55 ütem / perc vagy kevesebb értéken. A terápiás feltételek, beleértve az oxigénhiányt vagy a magas levegő hőmérsékletet, hozzájárulhatnak a szabálytalan szívverésekhez. A MedlinePlus azt javasolja, hogy vegye be a pulzusát, ha a szíveléglelés érzése megtörténik. Ez az információ fontos lehet orvosának a lehetséges szívproblémák diagnosztizálásában.

A testmozgás során fellépő szívritmust szívverés szabálytalanságok okozhatnak. A hiperventiláció, az alacsony oxigénszint a testben, és a testmozgás, amely nagyfokú igénybevétellel vagy hosszan tartó ülésekkel járhat, olyan szívdobogást vagy érzést okozhat, amely a szívét ugrik ki. A dohányzás és a magas koffeinszint növeli a szabálytalan szívverés esélyeit. A MedlinePlus ezeket a tényezőket összekapcsolja a túlsúlygal együtt a szívdobogás és a szabálytalan szívverések között. Az aerob felmelegedés és a magasabb testmozgás felé történő mozgás elindítása Duane Knudson, Kalifornia Állami Egyetem kineziológiai professzora, Chico szerint csökkenti a kezdeti stresszt az izmokhoz, beleértve a szívet is.

A szívdobogást, az irreguláris szívverést és a szívverést elhagyó érzést számos tényező okozhatja, beleértve a veleszületett rendellenességeket, a stresszt, a félelmet és a szorongást. Túl sok kávét vagy más koffeinmentes italokat is okozhat aritmia. Vényköteles és diétás pirulák okozhatják az átugrott szívverések vagy palpitációk érzését. Az érzéssel kapcsolatos betegségek közé tartoznak a szívszeleppel kapcsolatos állapotok, mint például a mitralis prolapsus, vérszegénység, a szervezetben lévő alacsony vasszint és a pajzsmirigy túlzott aktivitása. Csak egy orvosi szakember tudja meghatározni a szívritmuszavar vagy a szívdobogás pontos okait.

A szívverés szabálytalanságainak diagnosztizálása magában foglalja a kórelőzményt, a fizikális vizsga és az elektrokardiogramot, amely a szívverést egy speciálisan tervezett készülékkel követi. Ha szabálytalanságot észlelünk, felkérhetünk, hogy a szívverés nyomon követése érdekében több napig szívverést is végezzen, hogy meghatározza a szabálytalanságokkal kapcsolatos eseményeket. Az orvos gyakorlati stressztesztet végezhet egy futópad használatával az oxigén szintjének meghatározása céljából meghatározott tevékenységek között. Az orvos megvizsgálja a vérnyomást, a koleszterinszintet és a tüdőt a vizsgálat során. A diagnózistól függően az ápolás magában foglalhatja a felfedezett betegségek kezelését és az edzésprogramban bekövetkező változásokra vonatkozó ajánlásokat.

Rendszeres és szabálytalan szívverés

Növekedett szívverés a gyakorlat során

Szív stressz gyakorlása során

Veszélyes arrhythmia

Diagnózis és kezelés