A gyomrom hideg, amikor fut

Ha elindulsz egy edzésre, az utolsó dolog, amit csinálsz, a gyomor bőrének hőmérsékletére gondol. Legközelebb a futás közepén érintsd meg a gyomrot. Valószínűleg hideg lesz és talán még enyhe is. A szív- és érrendszerben bekövetkező változások miatt a gyomrod hideg marad, míg más testrészek felmelegednek egy futás során.

A törzs, vagy a gyomor, ahogyan azt általában említették, az emésztésért, a vizelésért és bizonyos mértékig a reprodukcióért felelős szerveket tartalmazza. Az emésztőszervek, főleg a gyomor, a kicsi és a vastagbél, a szervek legelső része. Mélyre ezek a vesék, a máj és a hasnyálmirigy.

A kardiovaszkuláris rendszer dinamikus, vagyis a szervezet szükségleteinek megfelelően változhat. A testmozgás során a működő izmok a véráramlás növekedését igénylik. Az oxigén elengedhetetlen az energiatermeléshez és a vér ellátásához. Ennek megkönnyítése érdekében az erek az izmaidra tágulnak. A vér ezután elhúzódik a szervektől, amelyek nem működnek, mert nincs szükségük nagy mennyiségű oxigénre. Futtatás közben a test nem az emésztésre, a vizelésre vagy a reprodukcióra koncentrál, így a vér átkerül a gyomor területéről, ami hideg gyomor okozhat futás közben.

Futtatás közben a szervezet a testhőmérséklet szabályozására is koncentrál. A hő a celluláris anyagcsere mellékterméke. A legnehezebb izmok, a lábizmok termelik a legtöbbet. Ezért a test hűlésére való törekvés érdekében a vért a működő izmok közelében a bőr felé is mozgatja, hogy a konvekció révén lehűlhessen. Mivel a gyomrod nem olyan nagy munkát végez, mint a lábizmok, a vértől elválik a vér a gyomor bőrtől, és a gyomrod hideg marad.

Lehet, hogy azon gondolkodik, vajon aggódik-e a hideg gyomrában. Az igazság az, hogy ha a gyomrod hideg, a tested a munkáját végzi. A lábizmok, a szív és a tüdő a legfontosabb hely a vér áramlása közben. A tünetek, amelyek megakadályozzák a testmozgást, émelygés, könnyedség, zavartság, csökkenés vagy a pulzusszám változása a testmozgással, a lábszárggyal, a vérnyomás csökkenésével vagy a mellkasi fájdalommal. Ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalja, haladéktalanul hagyja abba, és forduljon orvoshoz.

A szervek a gyomrában

Kardiovaszkuláris változások a gyakorlat során

Celluláris metabolizmus és termoreguláció

Ok az aggodalomra