A görögdinnye egy jó étrend élelmiszer?

A jó étrendi élelmiszerek segítenek feltölteni, de nem tartalmaznak sok kalóriát. A görögdinnye mindenképpen illik ehhez a számlához, mert nem csak nagyon kevés kalóriát elégít ki, hanem olyan vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek segítenek megőrizni egészségét. Több mint 50 fajta közül választhat, görögdinnye egész évben elérhető, és nagyszerű snack vagy desszert.

A görögdinnye 1 csészés adagja csak 50 kalóriát tartalmaz, 1 g fehérje és 1 g rost. Ez a zsírmentes élelmiszer is biztosítja Önnek az ajánlott C-vitamin 25% -át a nap folyamán, az A-vitamin és a B-6-vitamin 10 százaléka, a tiamin 8 százaléka, a magnézium 4 százaléka és a niacin 2 százaléka riboflavin. A görögdinnye is jó forrás a kálium, az antioxidáns likopin és az aminosavak arginin és citrullin.

Az alacsony energiasűrűségű élelmiszerek a legjobban azok számára szólnak, akik a fogyásban próbálkoznak. Az alacsony energiájú sűrűségű élelmiszerek nagyon kevés zsírt és sok rostot vagy vizet tartalmaznak, és tökéletesen leírják a görögdinnyét, mivel 92 százalékos víz. A görögdinnye súlya és térfogata viszonylag kevés kalóriát tölt fel.

Cserélje ki a magasabb kalóriatartalmú ételeket vagy desszerteket görögdinnyével vagy gyümölcssalátával. Próbálja meg a görögdinnye falatozását, frissítő italká alakítása, gyümölcssorbél készítéséhez. Azt is teheti görögdinnye salsa, mint egy oldala a fő étel. Ne adds sok cukrot a görögdinnye, mert ez növeli az energiasűrűséget és a kalóriákat.

Csak azért, mert a görögdinnye jó étrend, nem jelenti azt, hogy csak görögdinnye kell enni. Kiegyensúlyozott étrendet kell fogyasztania, beleértve a fehérjét, a zsírt és a szénhidrátokat. Csak akkor válasszon alacsonyabb energiasűrűségű ételeket, ha lehetséges, és próbálja meg feltölteni főleg a gyümölcsökön és a zöldségeken, nem pedig a magas zsírtartalmú alternatívákon. Próbálja kitölteni a tányér felét nem keményítőtartalmú zöldségekkel, a lemez egynegyedét egy sovány fehérjével és a tányér másik negyedével gabonával vagy keményítővel. Egy pohár tejet inni, egy görögdinnyét vagy egy másik desszert gyümölcsöt.

Görögdinnye táplálék

Előnyök a diéták számára

Használat

szempontok