A főtt tojás táplálása a sült tojások ellen

Ha szereted a tojásokat, akkor nem feltétlenül kell adni őket az egészséges étrend követéséhez. A 2006. novemberi “British Journal of Nutrition” című tanulmány megállapította, hogy az egészséges emberek akár egész nap naponta is fogyaszthatnak tojásokat, anélkül, hogy növelnék szívbetegségük kockázatát. Azonban a főtt tojás jobb választás, mint a sült tojás, mert kicsit alacsonyabb a zsírban, beleértve a telített zsírt, amely potenciálisan növelheti a koleszterin szintjét.

makrotápanyagokkal

Minden nagy kemény tojás 78 kalóriát, 6,3 gramm fehérjét, 0,6 gramm szénhidrátot és 5,3 gramm zsírt tartalmaz, beleértve a 1,6 gramm telített zsírt. Süssük meg a tojást, és növeljük a kalóriát 90-re, a zsírt pedig 6 grammra, beleértve a 2 gramm telített zsírt, vagy a napi érték 10 százaléka zsír és telített zsír számára.

Vitaminok

Egy nagy főtt tojást enni, és a DV-t 15% -át kapja a riboflavin, a DV 12% -ának 10% -a, a D vitamin esetében pedig 11% -a. A sült tojásoknak hasonló vitamintartalma van, Valamivel kisebb. A riboflavin elősegíti a vörösvérsejtek termelődését, és a szénhidrátokat energiává alakítja. B-12-vitaminra van szükség az idegrendszer és az agyműködés szempontjából, és a D-vitamin szerepet játszik az immunrendszer működésében és a kalcium felszívódásában.

Ásványok

A sült tojások valamivel magasabb ásványi anyagot tartalmaznak, mint a kemény tojás. Azonban az egyetlen ásványi anyag, amelyet jelentős mennyiségben tartalmaznak, foszfor, minden egyes nagy tükörtojás, amely a DV 10% -át adja. A kemény tojás körülbelül 9 százalékát adja a DV számára. A foszfor elengedhetetlen az erős csontokhoz, DNS és veseműködéshez.

szempontok

A zsírtartalomtól eltérően a főtt és a sült tojások a táplálékban hasonlóak, a főzési módszer és a sült tojás hozzáadásával járó kis különbségek miatt. A tojás táplálását javíthatja, függetlenül a főzési módszertől. Ha valódi szabadtartású tojásokat választasz, a “Mother Earth News” című 2007-es cikk szerint a szabadtartású tojások magasabbak a béta karotinban és az A és E vitaminokban, miközben kevésbé telített zsírt és koleszterint biztosítanak, mint a hagyományos tojások. Míg az egészséges egyénekben a tojásfogyasztás mérsékelt volta nem feltétlenül növeli a szívbetegség kockázatát, úgy tűnik, hogy a cukorbetegeknél jobban befolyásolja a halálozás kockázatát, az amerikai Journal of Clinical Nutrition 2008 áprilisában közzétett tanulmány szerint.