A figyelmetlen típus hozzáadása tünetei

Becslések szerint az iskoláskorú gyermekek 3% -tól 5% -áig a Partners Resource Network szerint a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség vagy az ADHD szenved. Az ADHD egy idegrendszeri viselkedési rendellenesség, és nem minden ADHD-ben szenvedő személy ugyanazokat a tüneteket kapja. Az ADHD-nek három különböző altípusa van: túlnyomórészt figyelmetlen, túlnyomórészt hiperaktív-impulzív és a kettő kombinációja. Az ADHD túlnyomórészt figyelmetlen típusát gyakran ADD-nek nevezik. Mentális rendellenességként az ADHD diagnózisát a Mentális rendellenességek diagnosztikai és statisztikai kézikönyve (DSM-IV) ismertetik.

Az ADHD okai

Nem világos, hogy mi okozza az ADHD-t, bár a betegség az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint úgy tűnik, hogy családokban fut. A dohányzás és az ivás a terhesség alatt szintén összefüggésben áll azzal a kockázattal, hogy a gyermek később diagnosztizálható az ADHD-vel, jelentette be a MyADHD.com. Egyes környezeti mérgező anyagok, például az ólom, szintén összefüggésbe hozhatók az ADHD-vel.

Figyelmetlen ADHD diagnózis

A túlnyomórészt figyelmetlen ADHD diagnosztizálásához a DSM-IV szerint egy személynek kilenc konkrét magatartásból hatot kell mutatnia. Ezek a tünetek legalább hat hónapig tartottak. A tünetek közül legalább néhánynak jelen kellett volna lennie, mielőtt a személy befordult volna, és legalább két olyan beállítást kellett volna megnyilvánulnia, mint az otthon és az iskola. Világos bizonyíték van arra, hogy az egyén tünetei jelentősen befolyásolják munkájával, iskolájával vagy társadalmi helyzetével kapcsolatos teljesítményét.

ADD tünetek az iskolában és a munka során

Az ADD-lel rendelkező személy általában nem jó az iskolában vagy a munka során. Munkája gyakran rendetlen és tele van gondtalan hibákkal. Az időzítés nehéz egy ADD beteg számára. Folyamatosan alábecsüli, hogy mennyi ideig tart neki egy feladatot. Gyakran a munkát az utolsó percig hagyta, hogy befejezze, majd összeszedje a rohanást. Sok munka soha nem fejeződik be, és az ADD-vel rendelkező személy folyamatosan új feladatot indít a régiek befejezése előtt. Emiatt az ADD-el rendelkező feleség elveszítheti munkáját, és az ADD-vel rendelkező gyermek büntetést kaphat házi feladatának otthoni elhagyása miatt.

ADD Tünetek a szociális beállítások között

A betegeknek általában nincs sok barátjuk. Ez azért lehetséges, mert figyelmetlenül jelenik meg, és nem hallgat másokat. Beszélgetés közben az ADD-lel rendelkező személy az egyik témáról a másikra vált, és gyakran elfelejti, hogy mikor és hol találkozott valakivel. Az ADD-lel rendelkező gyermek nem akarja követni a játék szabályait, és nem hajlandó várni a játékra vagy a beszélgetésre. Ennek eredményeképpen mind a gyermek, mind az osztálytársai jelezhetik, hogy nem kedvelik.

ADD a gondolkodáshoz és a memóriához kapcsolódó tünetek

ADD is befolyásolja az ember gondolkodását és emlékezését. Az idő múlásával az ADD betegek megtanulják elkerülni azokat a feladatokat, amelyek tartós szellemi erőfeszítést igényelnek, és megmondják magának, hogy nem olyan okos. Beállíthatja a sávot, és sok tevékenységet veszíthet. Nem meglepő, hogy a depresszió kockázata háromszor magasabb az ADHD gyermekekénél, mint az egészséges gyermekeknél – mondja Dr. David Rabiner, a Duke Egyetem kutató professzora a HelpForADD.com-ban. Az ADD-lel rendelkező személy elfelejtheti, hol tette az aktatáskáját, amikor a lánya születésnapja és ahol ő parkolta a kocsit. Ő könnyen eltereli a dolgokat, amit egy egészséges személy észre sem veszi. A meghajtott autó hangja miatt egy ADD-el rendelkező gyermek elfelejtheti, hogy mit csinál.