A 17 éves táplálékkiegészítő az izom és a súly megszerzése érdekében

Ha izomot és testsúlyt akarsz szerezni, akkor az, amit eszel, ugyanolyan fontos, mint a gyakorlatok. Biztosítani szeretné, hogy a testednek adjon egészségesnek és növekedésnek, valamint hogy segítsen elérni a megfelelő súlyt az Ön számára. Mindenképpen ellenőrizze orvosával, mielőtt bármilyen változtatást végezne, és megbeszélheti vele súlyát, céljait és problémáit.

Mielőtt megpróbálná feltölteni a fontokat, ne feledje, hogy 17 éves korában a tested tovább növekszik. A lányok gyakran nem kezdik a pubertást 12-ig vagy később, és a fiúk nem kezdődnek 14-ig vagy később. Még miután megütötte a pubertást, akár négy évig is megteheti a testét, hogy kifejlessze a testsúlyt és az izomot, mint felnőtté. A legtöbb tinédzsernek nincs orvosi indoka a súlygyarapodásra, ezért ahelyett, hogy zsíros ételeket eszik és megpróbálja felcserélni, inkább az egészséges táplálkozásra összpontosít, és rendszeresen gyakorolja a testet.

A tápanyagban gazdag ételek és a rendszeres étkezés a jó étrend sarokköve, függetlenül attól, hogy megpróbál-e fogyni, súlyt szerezni, vagy csak egészséges lehet. Az étrendnek tartalmaznia kell nagy mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget, valamint alacsony zsírtartalmú tejterméket, sovány fehérjét és teljes kiőrlésű gabonát. Határozza meg a feldolgozott, táplálkozási szempontból rossz élelmiszerek mennyiségét, például a zsetont, a szódát és a sütiket, és helyettesítse a szárított gyümölcsöket, a dióféléket és a sárgarépa botokat. Még mindig élvezhetsz, de olyan tételekhez mennek, amelyek bizonyos mennyiségű tápanyagot tartalmaznak, például a joghurtot a granola-val.

Ha nincs nagy étvágya, akkor azt tapasztalhatja, hogy az egész nap alatt hat kicsire eső étkezést könnyebbé teheti, hogy megkapja a szervezet összes szükséges tápanyagát. Biztosnak kell lennie abban is, hogy enni reggelit, amely megszerzi az anyagcserét és segít fenntartani az energiaszintet. Még akkor is, ha nem vagy reggel éhes, egy serpenyőnyi búzasütemény egy kis mogyoróvajjal és egy gyümölcsdarab elegendő lesz ahhoz, hogy egészen az ebédig vagy a reggel közepén elfogyaszthasson.

Lehet, hogy hajlamos vagy arra, hogy piruljon vagy fogyasszon egy italt, amely megígéri, hogy minimális erőfeszítést igényel, de ezek általában nem működnek. Ráadásul nagyon káros lehet mind a testi, mind a mentális egészségére. Ha izomot akarsz szerezni, tegye meg ezt egészséges ételek fogyasztásával, és hetente néhányszor erőt gyakorló gyakorlatokat. Mindig kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bármilyen kiegészítést szed, még akkor is, ha csak vitaminok.

Még növekszik

Az egészséges táplálkozás

További élelmiszer tippek

A kiegészítők, tabletták és kábítószerek veszélyei